Infrastruktur

Her er de hotteste leverandører af flashstorage

Fremtiden for flashstorage i datacenteret er lys, ikke mindst som følge af den hårde konkurrence mellem udbyderne.


Konkurrencen mellem udbyderne af flashstorage er hård og når de traditionelle storagegiganter gør op med de nyankommne, bliver mange virksomheder og organisationer de store vindere. 

Store forandringer på IT-området resulterer som regel i nystartede virksomheder, og fremdriften af SSD på businessmarkedet er ingen undtagelse. Nye udbydere som eksempelvis Pure Storage, Kaminario, SolidFire og Nimble Storage, der er opstået de seneste år, giver nu de traditionelle storagegiganter EMC, IBM, NetApp og Hewlett Packard Enterprise kamp til stregen.  

Mens Pure Storage, Kaminario og SolidFire satser på systemer udelukkende med flashstorage, såkaldte all-flash arrays, går Nimble Storage imod strømmen og tilbyder hybridsystemer, der mikser SSD med diskstorage.

Hård konkurrence har på dette område desuden vist sig at drive såvel lavere priser som hurtige produktforbedringer. En af de store tendenser i år har været et øget fokus på administration, med nye værktøjer, der har til formål at automatisere store dele af arbejdet. Nimble Storage lancerede tidligere i år den ny administrationsplatform InfoSight og Pure Storage en ny version af sin PowerShell SDK.

Pure Storage blev introduceret på Børsen i oktober 2015 og er den virksomhed, der har haft størst fremgang af de nye udbydere. Hvorvidt børsnoteringen kommer til at have en positiv eller negativ påvirkning på Pures produktudvikling er stadig uvist. I en vurdering fra Gartner i 2015 anså man Pure Storage-løsningens pålidelighed og stabilitet som værende deres største fordele. 

Den eneste leverandør, ifølge Gartner, for hvem det er lykkedes bedre end Pure Storage på markedet for all-flash arrays, er EMC, der blandt andet får positiv opmærksomhed for deres supportorganisation.

Hvordan Dells køb af EMC påvirker deres respektive produkter på området er endnu uvist. Eksisterende EMC-kunder behøver dog ikke er at være urolige. EMC har fremgang med produkter som XtremIO-familien og lader til at kunne fortsætte udviklingen uforstyrret.

Vil du vide mere? Download vores whitepaper ”Flashstorage – Hype eller smart løsning?”

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags