IT-sikkerhed

Har du virkelig backup i skyen?

Cloud-tjenester er normalt mere sikre og billigere end selv at tage sig af IT-driften og IT-vedligeholdelsen lokalt. Det gælder ikke mindst for mindre virksomheder, der ikke har mulighed for at investere i IT-sikkerhed på samme niveau som de store udbydere af cloud-tjenester. Men mange glemmer, at cloud-tjenester ikke omfatter traditionel backup.

Ingen traditionel backup i skyen

Det er en udbredt opfattelse, at traditionel backup og genoprettelse automatisk er inkluderet i skyen, og at cloud-udbydere som Microsoft har tjek på det. Men sådan forholder det sig ikke. For eksempel gemmes slettede filer i Office 365 i omkring 30 dage. Microsoft tager desuden backup til sin egen drift, men disse sikkerhedskopier er normalt ikke noget, som Microsoft tager sig af for sine kunder. Derfor har du brug for at overveje, hvilken backup-løsning, du vil tilføje, når du migrerer til skyen.

Ransomware er en stadigt større trussel mod datasikkerheden

Backup kan være nødvendig af flere grunde. En grund kan være dokumenter eller filer, der slettes ved et uheld. Nogle tømmer måske en papirkurv ved et uheld, eller en medarbejder, der holder op, sletter alle sine mails eller hele sin postkasse.

En anden grund til backup er at beskytte virksomheden mod organiseret kriminalitet. Ransomware, eller afpresningsprogrammer, er blevet den største trussel mod IT-sikkerheden. Ransomware udsender kryptovirus, ofte via et link i en junkmail, som krypterer filer og endda kan låse brugerens computer. Brugeren bliver derefter bedt om at betale for at få adgang til filerne. Ud over junkmail kan ransomware også spredes gennem websider med skadeligt indhold.

Når en bruger rammes af kryptovirus og opretter forbindelse til skyen, synkroniseres de krypterede filer på computeren med de filer, der er lagret i skyen. Løsningen er her, præcis som ved traditionel IT-drift, at benytte backup til at genindlæse dokumenterne. Hvis der ikke er nogen backup, er den eneste mulighed at slette indholdet eller i værste fald betale, hvis man er nødt til at have adgang til informationen.

Backup giver effektiv beskyttelse

Allerhelst bør du selvfølgelig sikre dit IT-miljø, så du ikke behøver at betale, fordi du på den måde er med til at finansiere kriminelle aktiviteter. De største udbydere af cloud-tjenester arbejder konstant på at øge sikkerheden for deres tjenester, men der udvikles også hele tiden nye kryptovirus. Backup er i praksis den eneste effektive beskyttelse, når kryptovirus har invaderet dit IT-miljø. Dette er grunden til, at vi tilbyder backup i vores tjeneste Office 365 as a Service samt vores Modern Workplace.

Beskyttelse på andre måder

En anden måde at beskytte sig mere proaktivt mod ransomware og meget andet er sørge for, at der aldrig bliver brug for en backup. Dette indebærer normalt, at man opretter forskellige sikkerhedsbarrierer, der forhindrer brugere i at klikke på phishing-links og lignende. Risikoen er dog, at man prioriterer sikkerheden frem for brugerne og dermed får et mindre effektivt arbejdsmiljø. Det kan føre til en mindre attraktiv arbejdsplads, da mange i dag kræver at kunne arbejde på deres egen måde, på en hvilken som helst enhed og hvor som helst. Sådan behøver det ikke at være. I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan sørge for et mobilt arbejdsmiljø uden at gå på kompromis med sikkerheden.

I vores tjeneste Modern Workplace indgår backup. Kunne det måske være noget for dig?

Lige nu tilbyder vi en workshop, hvor vi besøger din virksomhed og fortæller mere om tjenesten.

  • Den første workshop er gratis
  • Tager ca. 1-2 timer af din tid
  • Omfatter både strategiske og tekniske diskussioner
  • Efter workshoppen får du et konkret forslag til din vej til Modern Workplace.

Læs mere om Modern Workplace her eller meld din interesse, så kontakter vi dig!