Inspiration

Gode nyheder kommer sjældent alene

Kortere, optimerede digitale lektioner, micro learning, har vist sig at være mere effektive end traditionel læring, og viden sætter sig lettere fast i hukommelsen. Den omdiskuterede teknik CCS, Carbon Capture and Storage, kan være medvirkende til, at vi opnår Paris-aftalens mål om en maksimal global opvarmning på 1,5 grader. Sidst men ikke mindst tager Volvo kampen op mod amerikanske Tesla med ”folkets elbil” Polestar 2. Produktionen starter i 2020.

Foldetelefoner

Royole flexpai

I 2019 folder vi telefonen sammen på midten! Samsung og Huawei lancerer foldetelefoner i år, og en række producenter har mere eller mindre produktionsklare varianter i gang. Men du skal forvente en pris som for en fuldt udstyret bærbar.

8.000.000.000 USD

8 milliarder dollar. Så meget kommer det globale marked for aktivitetsmonitorer, GPS-trackere og anden bærbar teknologi til husdyr til at være værd i 2024, ifølge Global Market Insights.

Klimavenlig shopping

Credit cards

Doconomy er en svensk startup-virksomhed med støtte fra Ålandsbanken, der vil mindske den påvirkning af klimaet, som vores shopping bidrager til.

Men appen DO kan brugerne følge miljøpåvirkningen af sine køb og få tilbud om miljø/klimakompenserende fonde. www.doconomy.com

Polestar 2, Tesla-morderen

Volvo tager kampen op mod amerikanske Tesla med deres ”folke-elbil” Polestar 2. Præcis som Tesla Model 3 kommer den til at ligge i mellemprissegmentet (nå ja) med sin vejledende pris på omkring 400.000 svenske kroner. Polestar 2 er 100 procent elektrisk og har en rækkevidde på 500 km. De to elmotorer giver bilen en acceleration fra 0-100 på knap fem sekunder. Udviklingen begynder i 2020.

Polestar 2

Kuldioxidlagring

Den omdiskuterede teknologi CCS, Carbon Capture and Storage, er både blevet hyldet og udskældt, men nu mener mange, at CCS er nødvendig, hvis verden skal have en chance for at nå Parisaftalens mål om en maksimal global opvarmning på 1,5 grader. Norge har med tre pilotprojekter bevist, at teknologien fungerer, og nu har man planer om at mellemlagre flydende kuldioxid i Bergen for sidenhen at pumpe den ned i undergrunden i Nordsøen. Hvis alt går ifølge planen, vil Norge i 2025 kunne modtage og lagre kuldioxid fra hele Europa.

carbon illustration

Microlearning

Microlearning er små optimerede digitale lektioner, som kan være selvstændige eller en del af en større sammenhæng med andre aktiviteter. Microlearning kan anvendes til mange formål og inden for alle mulige emner. Ved at microlearning efterligner den måde mennesker naturligt lærer ting på en arbejdsplads, har det vist sig at være mere effektivt end traditionel indlæring. Små ”mikro-portioner” af indlæring gør, at den tillærte viden lettere bliver lagret i hukommelsen.

Forretninger

SAP køber Qualtrics for 73 milliarder svenske kroner. Den tyske softwaregigant SAP erhvervede i slutningen af sidste år virksomheden Qualtrics for otte milliarder dollar, hvilket svarer til 73 milliarder svenske kroner. Qualtrics har udviklet en cloud-baseret platform til markedsundersøgelser. Opkøbet er det næststørste SAP nogensinde har foretaget.

Næste stop Børsen

Svenske Zound Industries, der fremstiller hovedtelefoner og andre lydprodukter især under varemærker som Urbanears og Mar­shall, har ifølge DI Digital hyret erhvervsbanken Carnegie inden en eventuel børsnotering.

Virksomheden satser på en vurdering på omkring tre milliarder svenske kroner, næsten dobbelt så meget som virksomheden omsatte for i 2017.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags