Infrastruktur

Gem dine data hvor sikkerheden er størst

En cloud-løsning kan være det mest optimale – men mange kan med fordel overveje at kombinere en cloud med egne servere, så dine mest følsomme data ikke risikerer at strande i skyen. Dell hjælper dig med at finde den rigtige løsning til netop din virksomhed. 

En rejse kræver ikke bare, at man har en idé om sit mål. Den kræver også, at du ved præcist, hvor du starter fra.

Det gælder også inden for IT-investeringer – ikke mindst i forhold til, om en virksomhed skal vælge en cloud-løsning, egen server eller en kombination af begge dele, forklarer Benjamin Christensen, der er enterprise portfolio manager hos  Dell A/S.

– Som virksomhed er det ikke altid enkelt at overskue de mange muligheder og hvilke fordele og ulemper, de kan have. Der skal du bruge ekspertrådgivningen fra din leverandør, siger han.

Stadigt flere virksomheder verden over vælger i disse år at lægge mange af deres data op i skyen, så de ikke har en større maskinpark af servere stående. Det kan der være mange gode grunde til, men

Processen er ikke altid så hurtig, når det foregår via en cloud. Men sikkerhedsspørgsmålet er efter min mening vigtigere.

Benjamin Christensen påpeger, at man ikke skal vælge cloud-løsninger, bare fordi naboen gør det. Du skal først og fremmest gøre dig klart, hvad behovet er, siger han:

– I forhold til cloud’en er der typisk tre faser for en virksomhed: Mange, især nye og mindre virksomheder, begynder med at lægge alt op i skyen, fordi de dermed bl.a. kan undgå store investeringer i hardware og i stedet bruge deres ressourcer på at løbe butikken i gang.

– Næste skridt – når virksomheden måske begynder at vokse – bliver at indkøbe egne servere, fordi der f.eks. er spørgsmål om hastighed og datasikkerhed, der bliver afgørende. Det handler ikke kun om f.eks. følsomme kundeoplysninger eller økonomiske forhold, men også om at være sikker på, at virksomhedens data altid er tilgængelige.

– I tredje fase bliver det ofte en kombination af begge dele. F.eks. ved at have persondata og andre mere følsomme oplysninger liggende på egen server, siger Benjamin Christensen.

For Dell er det vigtigt, at enhver kunde får den model, der passer bedst til hverdagen og ikke f.eks. har alt for stor kapacitet, som aldrig vil blive brugt.

– Med vores D-PACK tilbyder vi at komme ud til virksomheden og gratis måle det nuværende netværk – hvad er trafikken, hvad er kapaciteten og hvor kan der opstå flaskehalse? Det er en viden, der ruster virksomheden til de rigtige beslutninger, siger han.

– Dell kan naturligvis levere de servere, en virksomhed måtte vælge, og f.eks. vores PowerEdge-servere er specielt målrettet små og mellemstore virksomheder. De er bygget til at vokse med virksomheden, og vi har netop sendt en ny generation på markedet, siger Benjamin Christensen og tilføjer, at Dell leverer servere i alle størrelser – bl.a. også til nogle af de firmaer, der udbyder cloud-tjenester.

Der er to elementer, der kan få virksomheder til at hente i hvert fald dele af deres data fra skyen og ned på egen server: Svartider og sikkerhed.

– Processen er ikke altid så hurtig, når det foregår via en cloud. Men sikkerhedsspørgsmålet er efter min mening vigtigere. Cloud-markedet er hårdt, og af og til forsvinder en af aktørerne pludselig. Hvad gør du, hvis din cloud-udbyder er væk i morgen? Kan dine data blive et elektronisk gidsel? Det kan være alvorligt, hvis firmaets kundedatabase, projekter, budgetter og f.eks. patentansøgninger ligger i en utilgængelig sky. Derfor skal man af og til spørge sig selv: Hvad nu hvis? Så får man nemlig den nødvendige dialog om sikkerheden, og hvordan man kan sortere oplagringen af data, siger Benjamin Christensen.

Læs mere om Dustins infrastrukturløsninger på dustin.dk/solutions

Fakta om Poweredge generationen

Den nye generation af Dell PowerEdge-servere er designet til at vokse med virksomheden og har alle en forbedret ydeevne, fleksibilitet og effektivitet.
De er således designet til at skalere ydeevnen og tilpasse sig nye krav og dermed understøtte virksomhedens daglige forretning mest effektivt. De nye modeller er to rack-servere samt to tower-servere – alle fire har en række fordele:

  • Øget maskinkraft
  • Hurtigere responstider
  • Hurtigere data-gennemløb
  • Fordoblet IOPS-performance

Med alle PowerEdge-servere følger agent free system management software, som bl.a. giver firmware-opdateringer på operativsystemer samt overvågning af serverne, selv hvis systemet går ned.

Dpack - En gratis IT-analyse

Dells DPACK giver dig en gratis analyse af dit datacenter og en indikation af, hvor du med fordel kan ændre IT-arkitekturen for at få mere ud af din investering, og kan anvendes på alle nuværende platforme.

Med DPACK får virksomheden et præcist øjebliksbillede af IT-infrastrukturen og kan f.eks. finde de flaskehalse, der måtte være.

Testen udmunder i en rapport med præcise grafer og nøgletal, der kan danne grundlag for fremtidige beslutninger – og Dell og en repræsentant for Dustin kommer gerne med ud og gennemgår rapportens data.

Tekst: Per Gregersen 
Foto: Istockphoto

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags