Infrastruktur

Fortidens viden sikrer fremtidens succes

IT-medarbejderne skal fremover bruge mindre tid på at overvåge lagring og drift – det giver mulighed for at bruge deres kompetencer til at udnytte og analysere de mange data, enhver virksomhed gemmer på.


Vi lever i en tid med store omvæltninger, som mange betegner som den næste industrielle revolution. Internet of Every­thing – et intelligent forbundet og levende netværk fyldt med data og regnekraft med en befolkning, som består af digitale enheder, apparater og menne­sker – vil ændre alle virksomheders måder at arbejde på i alle brancher. Og som individer vil vi have alt nu og her, og det skal virke overalt.

Udviklingen inden for storage betyder ikke bare, at virksomheder kan gemme flere data på en mere effektiv måde. Det betyder også, at IT-medarbejdere gradvist begynder at skifte funktion – fra at have fokus på ren drift til et job, der handler om at udvikle og udnytte virksomhedens IT-ressourcer.

– Tidligere skulle IT-afdelingen bruge mange flere timer på at monitorere og administrere lagringen af data. Men i takt med, at al storage bliver mere automatiseret og intelligent, får medarbejderne frigivet ressourcer til andre opgaver. Dertil kommer, at IT bliver en stadig mere integreret del af alle virksomheders drift. Det betyder selvfølgelig, at det er blevet en uundværlig del af den daglige drift, men det betyder også, at potentialet for effektiviseringer og en bedre udnyttelse af ressourcerne bliver større, siger infrastructure portfolio manager hos Dell EMC Benjamin Christensen.

Udviklingen inden for storage betyder, at IT-medarbejdere gradvist begynder at skifte funktion i retning af data-analyse og effektivisering.

Et af de begreber, der fylder meget i øjeblikket, er Big Data. Her spiller den nye type af storage indirekte en stor rolle, fordi moderne lagring netop frigiver tid til analyse og mulighed for at søge på tværs af nye og gamle data, struktureret såvel som ustruktureret.

– Der er ingen tvivl om, at Big Data og udnyttelsen af samkøring af data kan rumme store økonomiske gevinster. F.eks. vurderer nogle kommuner, at de kan hente to-cifrede millionbeløb via grundige analyser af alle deres data. På den måde bliver data mere end bare bytes – det bliver til informationer, som kan give dig ny indsigt i f.eks. dine kunders adfærd, siger Benjamin Christensen.

Mængden af gemte data er ikke i sig selv et problem, men ifølge Benjamin Christensen handler det især om at udnytte alle disse data på en intelligent måde.

– Storage-systemerne i dag sørger selv for mange af prioriteringer, som IT-medarbejderne tidligere stod for. Derfor kan de tidsmæssige ressourcer lige så godt bruges på systematisk at udnytte de data, man alligevel har, siger han.

DELL EMC

Dell EMC er en del af Dell Technologies, som har 140.000 ansatte i 180 lande og omsætter for 76 mia. dollars om året. Desuden har virksomheden mere end 20.000 patenter og patentansøgninger.

Hos Dell Technologies mener man, at forandring danner grundlag for rige muligheder. Sammen med partnere har Dell en god position til at give virksom­hederne mulighed for at ændre status quo og tage godt imod en digital fremtid.

Virksomheden er markedsførende inden for servere, datalagring, virtualisering og pc’er samt anerkendt som leader i 20 Gartner Magic Quadrant-rapporter.

Dell EMC er nummer 1 på verdensplan inden for enterprise storage systems, både på entry level, men også i Mid Range Storage samt High End Storage.

Tekst: Per Gregersen
Foto: Erika Weiland, Dell

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags