Infrastruktur

Flashstorage eller almindelige harddiske?

Storage baseret på SSD er steget i popularitet, men flashstorage er ikke nødvendigvis det bedste alternativ.

Med fordele som bedre performance og reduceret strømforbrug er flashstorage er attraktivt alternativ for virksomheder. Teknologien er modnet tilpas meget til at det ikke længere er et spørgsmål om, om SSD skal anvendes, men i hvilken udstrækning. Fordelen med de almindelige harddiske er at de har større storagekapacitet. Det er en fordel ved arkivering af data og systemer, hvor store datamængder skal gemmes, eksempelvis ved videoovervågning.

Samtidig findes der programmer, der er tilpasset SSD, blandt andet databaser og virtualiserede miljøer. VMware fungerer fint på SSD, og databaser drager stor nytte af den forbedrede performance, ifølge Joakim Träff, Sales Specialist inden for IT-infrastruktur i Dustin.

At servervirtualisering er kompatibelt med flashstorage beror ikke blot på forbedret performance. En vigtig faktor er også, at deduplikering fungerer godt i VMware-miljøer. Den specielle datakomprimeringsteknologi anvendes for at eliminere dubletter af gentagne opgaver. Eftersom mængden af storagekapacitet kan reduceres bliver det højere prispunkt et mindre problem. I forlængelse af dette kommer integration med cloud-platforme som OpenStack.

Det er i mellemtiden ikke kun servervirtualisering, der kan drage nytte af fordelene ved flashstorage, ifølge leverandørerne. Det passer lige så godt til virtualiserede skriveborde fra VMware og Citrix-systemer.

På skrivebordet spiller deduplikering og funktioner for datakomprimering en vigtig rolle. Ydeevnen kommer til sin ret, når mange brugere tænder eller slukker på samme tid.

Her gælder det om at finde en god balance mellem pris og performance. Derfor kan det være en god idé at evaluere et miljø, der mikser flashstorage og almindelige harddiske. Prispunktet er stadig højere for SSD-teknologien, men i takt med at priserne fortsat falder, storagekapaciteten øges og produkterne bliver smartere, udvides antallet af programmer, der kan anvende SSD som storage.

Vil du vide mere? Download vores whitepaper ”Flashstorage – Hype eller smart løsning?”

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags