Infrastruktur

Fem tips til succes i skyen

At købe cloud-tjenester lyder superenkelt, men vejen dertil er ikke altid uden bump. Tips til at lykkes: En præcis nulstat-analyse, en projektplan for at nå dine mål og et optimeret cloud-miljø.

Efterspørgslen efter cloud-tjenester er steget, men for en del virksomheder har satsningerne i skyen ikke opnået de ønskede resultater.

– En af faldgruberne er, at cloud-satsninger drives i IT-afdelingen og ikke baseres på virksomhedens behov. Nogle gange er det faktisk lige modsat. Virksomheden gennemfører projekter udenom IT. På den måde får virksomheden nogle løsninger, der ikke kan indføres, siger Andreas Wigholm, specialist i IT-infrastruktur hos Dustin.

Nogle gange savner man rutiner og processer i cloud-satsningen. IT-udviklerne kan købe testmiljøer i skyen, men glemmer at lukke miljøerne ned, når applikationerne er færdigudviklede, mener han. Resultatet bliver dobbeltdebitering. Et andet eksempel er, at man ikke optimerer og skalérer cloud-miljøerne. På den måde kommer virksomheden måske til at betale for meget mere, end de behøver.

Her kan du læse mere om Dustins udvalg af cloud-tjenester.

Funktionstjenester i skyen

Dustins cloud-tjenester består i at tilbyde kapacitetstjenester i vores private eller public cloud – eller en kombination af begge. Som en cloud-tjeneste tilbyder Dustin blandt andet mail, managing og netværksanalyser.

– Hvis en virksomhed mangler en intern cloud-ekspert, så får de ofte en løsning baseret på den ekspertise, de har internt i huset. Det bliver som reglen en løsning, der ikke matcher virksomhedens behov, siger Andreas Wigholm.

Dustins rolle er både at være partner og rådgiver for sine cloud-kunder.

– Fordelen er, at vi skaber en løsning, der passer optimalt. Det sker på baggrund af, hvilke løsninger, der er succesfulde, kombineret med erfaring fra hundredvis af cloud-projekter, som vi har gennemført, siger Andreas Wigholm.

For at lykkes med en cloud-satsning er det alfa og omega at gøre sit hjemme-arbejde, mener Andreas Wigholm.

Vælg cloud-leverandør

Dustins første skridt hos en kunde er at foretage en præcis nulstat-analyse ud fra kundens viden, medarbejdere, økonomiske forudsætninger og system. I nogle projekter handler det om at gennemskue, hvordan cloud-løsningen skal kunne integreres med for eksempel egenudviklede systemer. Derefter søsætter man en projektplan for, hvordan man skal nå det ønskede niveau.

Cloud-baserede processer, alarmer og rutiner er de vigtigste ting at tage fat på:

– Mange benytter forskellige cloud-leverandører. I sådan et tilfælde er det vigtigt at have en proces for, hvordan for eksempel en IT-driftsforstyrrelse trin for trin udbedres, og hvem, der har det overordnede ansvar. I modsat fald kan vi tage ansvaret for hele overvågningen og håndteringen af hændelser, uanset om kundens cloud-tjeneste ligger i en privat eller en public cloud, siger han.

Læs mere om vores cloud-tjenester

Læs også: 

10 fordele ved tjenester i skyen

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags