Inspiration

Et par sjove nyheder fra 2018 du måske er gået glip af

Tech-verdenen udvikler sig hurtigt, og der er masser af spændende nyheder hver dag. Det kan derfor være svært hele tiden at være opdateret, så her har vi samlet et par nyheder, du måske er gået glip af.

USA topper prestigelisten igen

Kina arbejder hårdt på at positionere sig som et land for højteknologiske bedrifter, og de har i fem år kunnet prale med at sidde på verdens hurtigste supercomputer – lige indtil for nylig.

Amerikanerne har nemlig genvundet den prestigefulde titel med en ny supercomputer, der bærer det kæphøje navn Summit (bjergtop).

super computer summit

Computeren, der er udviklet i samarbejde med USA’s energiministerie og IBM, kan udføre 200 billiarder udregninger i sekundet. Den bruges til at beregne alt fra atombombesprængninger til vejrfænomener. Summit har kostet 1,7 milliarder kroner at bygge og står på Oak Ridge National Laboratory (ORNL) i Oak Ridge, Tennessee.

Sensoren giver dig den korrekte farve

Farver kan påvirke humøret, og den måde vi oplever steder og situationer på. Desuden kan de få os til at købe mere. Uanset om du skal male derhjemme, eller du leder efter den rette farve til et projekt på arbejdet, så kan Nix Mini være en smart hjælp.

Den lille sensor kan scanne farver fra de fysiske omgivelser og oversætte dem til en digital farvekode. Hold sensoren mod en væg, et stykke tøj eller en gadget, så dukker farvetonen frem som RGB-, HEX-, CMYK- og LAB-koder i den medfølgende app.

nix mini color sensor

Oversætter i realtid

Der er sket enormt meget inden for bærbar teknologi de seneste år. Nu kommer fremskridtet til det område, hvor der måske er allermest brug for tekniske hjælpemidler, nemlig høreapparater. Livio AI fra Starkey Hearing Technologies er et høreapparat proppet med smart teknologi. For eksempel har det en machine learning algoritme, der tilpasser lyden, så brugeren hører de rigtige ting. Det sker ved at filtrere baggrundslyden fra, når man er i støjfyldte miljøer.

Desuden kan høreapparatet oversætte fremmede sprog i noget, der ligner realtid, tælle skridt og fornemme, om brugeren er faldet.

livio starkey micro receiver

Metal er næste skridt for HP’s 3D-printere

HP har længe været de største leverandører af traditionelle printere. Blandt andet var virksomheden først med de kommercielle inkjet-printere. For et par år siden tog virksomheden så også det første skridt ind på markedet for 3D-printere med HP Jet Fusion, som er en 3D-printer til plastmateriale, der henvender sig til det professionelle marked.

hp metal jet

Nu tager HP næste skridt og lancerer en 3D-printer til metal. HP Metal Jet benytter en teknologi, der kaldes for “binder-jet printing”. Printeren spreder et lag af metalpulver, som derefter sprayes med et bindemiddel, der hærder materialet.

Teknikken ligner den lag-på-lag-teknik, der benyttes af mange plastprintere. Den nye metalprinter henvender sig i første omgang udelukkende til erhvervskunder inden for f.eks. bilindustrien, og den sælges i begyndelsen kun til HP’s udvalgte partnere. Øvrige interessenter må vente til 2020.

Artiklen er også en del af vores Solutions-katalog. Klik her for at læse hele katalogen.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags