Infrastruktur

Et godt netværk kræver god sparring

Når en virksomhed er spredt over flere adresser, er det ekstra vigtigt med et netværk, der kan tale sammen og spare de IT-ansvarlige for en masse tid.

– Der findes flere mulige tekniske løsninger, når der skal vælges nyt netværk, men vi begynder altid med at ­kortlægge kundens behov, inden vi anbefaler noget bestemt. Sparring og samtale er enormt vigtigt, siger Kenneth Aagaard Nielsen, der er sales account manager hos Dustin. Han var kontaktperson for MM Composite, da firmaet valgte en Cisco Meraki-løsning til at forny og optimere deres netværk.

– En vigtig parameter for dem var, at det nye netværk er skalerbart. Det vil sige, at du kan styre båndbredden på forskellige områder i virksomheden, alt efter hvad der er behov for. Du kan også vælge at blokere for udvalgte apps i bestemte områder. Kort sagt får du en meget fleksibel løsning, der oven i købet er let at administrere, siger han.

Virksomheden kan styre flere lokaliteter fra ét interface

Dustin sendte sin IT-løsnings­arkitekt på besøg hos MM Composite, og det førte til en anbefaling af Cisco Meraki. Det var der flere grunde til, siger netværksspecialist Simon Larsen fra Dustin:

– Virksomheden kan styre flere lokaliteter fra ét interface, og skal der bruges f.eks. en ny app, kan de gøre det centralt med drag-and-drop og derfra skubbe den ud på alle enheder. Det mindsker ganske enkelt risikoen for fejl, og det giver en høj og ensartet sikkerhed i alle afdelinger. Cisco Meraki bliver automatisk opdateret, og samtidig er systemet let at implementere, selvom der er tale om meget avancerede sikkerhedsfeatures, siger Simon Larsen.

Han fremhæver også, at MM Composite med den nye løsning kan vælge, hvor meget båndbredde de enkelte applikationer skal have.

– Vi anbefaler som regel, at man prioriterer mellem de kritiske apps – altså de nødvendige – de dagligdags og dem, der kun er ”nice-to-have”. Det sikrer, at IT-infrastrukturen ikke bliver unødigt belastet, siger Simon Larsen.

Læs hele casen om MM Composite her »

Tekst: Per Gregersen

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags