IT-sikkerhed

Er det ikke tid til at få styr på virksomhedens mobiler?

Sikkerhed er altid et emne i fokus. Spørgsmålet er, om det nogensinde har været så aktuelt, som det er nu. I denne artikel ser vi på mobilsikkerhed, og hvordan du frigør mere tid til arbejde med et helhedsoverblik over virksomhedens mobiltelefoni.

- At spare tid, penge og forbedre sikkerheden tror jeg står på de fleste virksomheders dagsorden, og det er lige det, vi tilbyder vores kunder, fortæller Christian Kyllerman, Product Manager hos Samsung Mobile.

Inden vi går i dybden med, hvordan du sparer tid og penge, gennemgår vi et par termer, som ikke er en selvfølge for alle.

MDM = EMM? KME? Vi hjælper med forvirringen.

Der er en vis forvirring om hvad, der er hvad. Det er ofte ikke forkert at bruge EMM og MDM som den samme ting. Men det er heller ikke helt korrekt.

EMM står for Enterprise Mobility Management, som er en omfattende helhedsløsning til håndtering af virksomhedsinformation inklusive mobile enheder og deres indhold. Kontrol af adgangen til såvel apps som interne hjemmesider.

- Det handler nemlig ikke længere bare om håndtering af enheder. Eftersom information i mindre og mindre grad lagres på specifikke enheder og i større grad lagres på servere eller i skyen, var der brug for et nyt begreb til at beskrive den nye type håndtering. Sådan blev EMM født, fortæller Christian.

De fleste EMM-løsninger tilbyder, udover MDM, et antal funktioner, blandt andet mobilapphåndtering, som dækker alle aspekter inden for informationshåndtering. Men hvad var det nu, MDM stod for?

- MDM står for Mobile Device Management, et administrationsværktøj, der lader IT-afdelinger fjernstyre de ansattes mobiltelefoner, tablets og andre enheder. Man kan også nemt håndtere, spore og sikre enheder på bruger- eller gruppeniveau, siger Christian.

Helt konkret kan du via MDM konfigurere WiFi-adgang, installere og administrere apps, som f.eks. e-mail, og sidst, men ikke mindst, løse eventuelle problemer, der opstår på enheden. IT kan desuden sikre enhedens sikkerhed ved at låse enheden ved tyveri eller nulstille enhedens data, hvis nogen stopper i virksomheden.

Til sidst har vi KME. KME står for Knox Mobile Enrollment og er en tjeneste fra Samsung, der sørger for, at du og din virksomhed kan inkludere alle jeres enheder i dit administrationsværktøj på en automatiseret måde uden manuel hjælp fra brugere eller IT-afdelingen.

Frigør mere tid til arbejde med et helhedsoverblik over virksomhedens mobiltelefoni

- Med Enterprise Edition fra Samsung får du en helhedsløsning til virksomhedens mobiltelefoni. Enterprise Edition er et nyt koncept med virksomhedstilpassede telefoner fra Samsung, siger Christian.

Tilføj tusinder af virksomhedsenheder samtidig uden at skulle indtaste dem manuelt. Dine brugere tænder sine mobile enheder og tilslutter til netværket. Samsung sørger derefter for, at du får mest muligt ud af dine enheder med Knox Mobile Enrollment, en automatiseret udrulningsløsning, som nemt kobles sammen med de mest populære MDM-løsninger (et værktøj, din virksomhed har valgt at bruge til håndtering af alle mobile enheder). To programmer medfølger. Den ene, Knox Configure, hjælper dig med at konfigurere din enhed og tilpasse den. Den anden software, E-FOTA, styrer sikkerhedsopdateringerne i telefonen. Med de to programmer kan du spare tid, penge og styre sikkerheden.

5 fordele ved en helhedsløsning som Samsungs Enterprise Edition

Forlæng dine livscyklusser

Som virksomhed ønsker du lange livscyklusser, og enhederne i Enterprise Edition har en livscyklus på 2 år. Muligheden for at kunne standardisere og slippe for at udskifte telefoner betyder meget i forhold til den tid, det tager at udskifte telefoner og implementere nye rutiner. Det kan desuden tage mange måneder, inden virksomheder kan købe nye produkter på markedet, eftersom de først skal testes og vurderes.

Få styr på sikkerheden

Samsung garanterer 4 års sikkerhedsopdateringer af softwaren på de enheder, som indgår i Enterprise Edition-konceptet. Det er en forbedring i forhold til almindelige forbrugerprodukter. Uanset hvilken telefon du vælger, en enkel eller mere avanceret, får du adgang til en altid opdateret sikkerhedsplatform. Sikkerheden er ganske enkelt for vigtig til at gå på kompromis med.

Forudkonfigurer og tilpas dine enheder

Med Knox Configure, som medfølger Enterprise Edition-enhederne, kan du forudkonfigurere og tilpasse alle dine enheder, og det muliggør hurtig og nem installation direkte ud af æsken. Alle indstillinger downloades automatisk. Ved at lade Knox Configure justere indstillinger og de programmer/apps, som skal være med fra start, har dine medarbejdere alt det, de skal bruge for at være hurtigt i gang.

Slut med bekymringer om softwareopdateringer

Med Samsungs licens E-FOTA (Enterprise Firmware Over The Air), som også følger med Enterprise Edition-enhederne, får du mulighed for at styre softwareopdateringerne på dine enheder via en webkonsol. Du kan begrænse enhedernes opdateringer og sikre, at virksomhedens applikationer er kompatible med de nye opdateringer. På den måde kan du forhindre dyre afbrydelser i din virksomhed. Du kan desuden tvinge enhederne til at opdatere, uden nogen interaktion fra brugeren, og det garanterer en ensartet sikkerhed. En anden fordel er, at du kan tidsstyre, hvornår opdateringerne skal ske, så det sker på et tidspunkt, der ikke påvirker din virksomhed.

En af de mest sikre løsninger inden for virksomhedstelefoni

Den nye Gartner-rapport, hvor man gransker sikkerheden på de forskellige mobile platforme, er lige udkommet, og Samsung Knox ligger stadig i toppen. Samsung Knox har i flere år scoret den højeste karakter, og det skete endnu engang i den nye rapport fra 2019.

- Gartners rapport er stadig omfattende. Den sammenligner sikkerhed og platforme blandt et stort antal af mobile enheder. Vi er meget stolte af den høje karakter, siger Christian.

Fokus

Christian Kyllerman

Product Manager hos Samsung Mobile

Læs også:

Mobiltilbehør til dig med kontoret i lommen

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags