Inspiration

En rolig måned i tech-branchen

Februar er en rolig måned i tech-branchen. Det er det, fordi CES-messen lige er løbet af stablen, og i marts er det tid til Mobile World Congress. Så i februar er der næsten aldrig nye produktlanceringer. Vi bruger derfor denne måneds gadget-kronik til mere fremtidsrelaterede nyheder.

Produkterne

Der er ikke blevet præsenteret særlig mange gadgets, der er værd at skrive om, så vi ser i stedet på, hvad forskere rundt omkring i verden har lavet. Vi begynder med et smart ur fra MIT, der virkelig adskiller sig fra de modeller, der er på markedet i dag. Det smarte ur har en funktion, som hjælper brugeren med at afgøre, hvordan personen, vedkommende taler med, har det. Teknologien bygger på, at uret analyserer stemmen hos den, man snakker med, og så viser det, hvordan personen lader til at have det. Dette ur kan blive et fantastisk hjælpemiddel for personer med f.eks. autisme.

Nu er kvantecomputerens tid kommet. Kvantecomputere menes at være vejen frem, da de i teorien kan lave mange flere beregninger end en traditionel computer. Der er dog ikke nogen, der har kunnet bygge en fungerende kommerciel kvantecomputer før nu. Det er virksomheden D-Wave, der står bag den nye computer D-Wave 2000Q, som har en pris på 15 millioner dollar.

Vi afslutter denne måneds gadget-segment med to gadgets, der faktisk vil kunne købes på markedet, og det er LG’s nye smarte ure: Watch Sport og Watch Style. Den store nyhed er dog ikke selve hardwaren, men derimod at de er de første ure med nye Android War 2.0, så urene blandt andet kan køre fritstående apps. Sport-varianten har desuden meget interessante specifikationer med en rund OLED-skærm på 1,38’’, 768 MB RAM-hukommelse, 4 GB lagring og ikke mindst et batteri på 430 mAh. Uret har også indbygget GPS, 4G-antenne og NFC.

Fremtiden

Smarte gadgets og artificiel intelligens bliver ved med at være den helt store trend, og det har vi tænkt os at skrive lidt mere om. Først og fremmest har amerikanske DMV (Department of Motor Vehicles) udgivet en rapport om, hvordan det går for de selvkørende biler, der kører rundt i Californien. Her kan man blandt andet se, at det går rigtig godt for Googles platform for selvkørende biler, Waymo. Tallene viser, at i 2016 skulle føreren kun gribe ind gennemsnitligt 0,12 gange pr. 1000 km. Det er en enorm forbedring fra tallene fra 2015 på 0,5 gange pr. 1000 km.

En anden AI-nyhed er, at Facebook har lanceret en ny funktion baseret på en AI, der analyserer alle billeder, der uploades til tjenesten. Denne AI aflæser billedernes motiv og gør det muligt for dig som bruger at søge efter billeder ud fra, hvad de forestiller, ikke bare på billedteksten.

Notits

Denne måneds notits er den fantastiske nyhed, at vi endelig har en dato for, hvornår roaming-afgifterne i EU forsvinder, og det er den 15. juni. Det er glædelige nyheder for dem, der rejser meget i EU i forbindelse med arbejde.

17 februar 2017

Tags