Infrastruktur

Dine data er dit guld – pas på godt på det

All-flash storage løsninger fra Hewlett Packard Enterprise (HPE) giver hurtigere svartider og mulighed for løbende at udvide lagerplads efter behov– begge dele bliver stadigt mere efterspurgte.

Det er ikke et problem at finde lagerplads. Men du skal tænke dig lidt om for at vælge den rigtige løsning.

Sådan lyder budskabet fra Christian Post, der er løsningsarkitekt hos HPE, når det gælder storage løsninger. I dag er mulighederne nemlig mange, når en virksomhed skal gemme sine data – og det er vigtigt at finde den løsning, der passer bedst.

– Mange virksomheder ville have svært ved at overleve, hvis de mistede deres data. For nogle få år siden var IT lidt en løsrevet del fra resten af virksomheden, men i dag er IT jo en fuldt integreret del ikke bare i administrationen, men også i en stor del af produktionsapparatet. Det gør det ekstra vigtigt at passe godt på, siger Christian Post.

De all-flash-løsninger, som HPE kan tilbyde, dækker bredt – fra små til de allerstørste virksomheder – og de kan mærkes i hverdagen, påpeger han.

– En typisk tilbagemelding er, at medarbejderne får bedre svartider. Systemerne bliver simpelthen markant hurtigere og det giver gladere og mere effektive brugere. Desuden sparer det en del strøm og måske endda licenser andre steder i installationen i forhold til de traditionelle løsninger, så pengene kan hurtigt vise sig at være givet godt ud, siger løsningsarkitekten.

Med et virtuelt all-flash system er der andre fordele, for kunden kan nøjes med at investere i de ressourcer, der er behov for, og så løbende udbygge systemet senere.

– I dag gemmer systemerne ofte kun data én gang. Kopier af data fylder marginalt i forhold til, hvad det gjorde for fem år siden, og for virksomhederne vil det ofte være dyrere at rydde op i gamle filer end at købe sig til ekstra lagerkapacitet. Nye storage løsninger fra HPE giver mulighed for at gemme, uden at det hele løber løbsk.

HPE 3PAR all-flash analyserer data løbende, og på den måde kan den mængde data, der skrives til flash, reduceres markant, fordi controlleren kun skriver reelle data, der er unikke. Samtidig øges levetiden på flash-medierne med controllere, der udnytter flash diskenes fordele optimalt.

Christian Post tilføjer, at virksomheder – både små og store – i disse år oplever en klar stigning i deres behov for lagerplads.

– Vi oplever kunder, som for to år siden havde nok i 20 TB, men som i dag nærmer sig de 50 TB og ser væksten forsætte i samme tempo fremadrettet. Den gode nyhed er så, at med vores storage-systemer er der stort set ingen grænser for datamængden, siger han.

Christian Post forstår godt, at mange, ikke mindst de mindre virksomheder, overvejer cloud-løsninger disse år, men måske skal man overveje en kombination af cloud og storage, siger han.

– Cloud kan være et tveægget sværd. En del leverandører tilbyder en meget billig pakke, men den nødvendige båndbredde, du kan bruge til at lagre og hente data, er ofte meget lille. Det giver lange svartider og frustrationer, og så kan prisen stige kraftigt, når du får behov for en bedre adgang. Her kan lokal storage være både lettere og billigere, og i hvert fald skal man tænke sig grundigt om og analysere sine behov både nu og i nærmeste år, fastslår han.

Tekst: Per Gregersen
Foto: Erika Weiland