Infrastruktur

Derfor vælger flere og flere at købe netværk som tjeneste

Netværket er virksomhedens livsnerve. Hvis det ikke fungerer, kan man ofte slet ikke arbejde i virksomheden. Derfor vælger flere og flere at købe netværk som en tjeneste.

Markedet for Network as a Service (NaaS) spås en stor medvind i fremtiden. Takket være omkostningseffektiviteten i at købe netværk som en tjeneste forventer analysevirksomheden Global Market Insights, at tendensen vil få en eksplosiv tilvækst. I en ny rapport vurderes det, at det globale NaaS-marked vil vokse fra fem mia. dollar i 2018 til over 50 mia. dollar i år 2025.

Udviklingen drives af, at stadig flere virksomheder vil kunne drage nytte af teknologien bag netværksvirtualisering til at reducere både investeringer og driftsomkostninger. Via NaaS-løsninger, der bygger på software defined-netværksteknologi, kan virksomheder leve op til nutidens krav om mobilitet og tilgængelighed på en billigere og mere effektiv måde.

Velfungerende, sikre og pålidelige netværk og internetopkoblinger er nødvendige forudsætninger for, at en virksomhed skal kunne håndtere sin forretning i dag. I takt med at stadig flere værktøjer og ressourcer ligger i skyen, er det blevet endnu vigtigere. Hvis netværksforbindelsen ikke fungerer, kan man ofte slet ikke arbejde.

Garanteret stabilt og sikkert

– Utilgængelige cloud-tjenester bremser hele virksomheden. Det stiller høje krav til netværksudstyr og driftssikkerhed. Miljøet skal bygges op på en måde, der garanterer stabilitet, samtidig er det vigtigt med fleksibilitet, når behovet og antallet af tilsluttede enheder varierer, forklarer Torgrim Sunde, produktchef for netværk og sikkerhed hos Dustin.

I stedet for på traditionel vis at købe ind, installere og drive sit netværk på egen hånd, så findes der i dag et smart alternativ – at købe netværksfunktionerne som en fuldt dækkende tjeneste. Det betyder, at man kan leve op til selv de højeste krav, uden selv at skulle bruge kostbar tid på det. Leverandøren tager det fulde ansvar og garanterer, at netværket fungerer stabilt og sikkert.

– Netværket leveres som tjeneste til en fast månedlig pris pr. hardware-enhed, der kobles til netværksmiljøet. Hvis forudsætningerne ændres for virksomheden, kan løsningen nemt tilpasses til det reelle behov, forklarer Torgrim Sunde.

Læs mere:

Vores mest almindelige netværksfejltagelser
5 gode argumenter for at købe netværk som tjeneste

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags