Infrastruktur

Derfor bør du prøve hyperkonvergeret infrastruktur

Med hyperkonvergeret infrastruktur reduceres behovet for specialkompetencer i IT-afdelingen. Det betyder, at tid og ressourcer kan bruges på kerneforretningen – i stedet for på brandslukning.

Et hyperkonvergeret datacenter samler storage, servere, backup, switche og anden hardware i én og samme løsning. Du behøver ikke bruge tid på at opdatere firmware og styringssoftware til flere forskellige dele. Alt kan styres fra samme grafiske brugerflade.

For virksomheder med 4-5 eller flere servere kan en hyperkonvergeret infrastruktur relativt hurtigt tjene sig ind. Store virksomheder opnår naturligvis større besparelser i forhold til det mindskede behov for manuel håndtering. Men for mindre virksomheder, der har et mindre IT-budget, er det mindst lige så vigtigt at slippe for at bruge unødig tid på at vedligeholde hardwaren. Desuden er der få mindre virksomheder, der formår at have specialister inden for alt, hvad der rører sig omkring servere, storage og netværk, hvilket ofte fører til, at man må indkalde dyre konsulenter til at løse punktindsatser. Det behov bliver mindre, når håndteringen af infrastrukturen forenkles og i højre grad bliver automatiseret.

Slip for at betale for overkapacitet

En af de helt store fordele for mindre virksomheder er, at opstartsinvesteringen er relativt lav sammenlignet med en traditionel serverløsning. Det skyldes, at du ved en traditionel løsning som regel betaler for overkapacitet for at sikre, at du er i stand til at leve op til fremtidige behov. Men i værste fald kommer du til at sidde med udstyr, som er forældet, inden det kommer i brug. Eftersom det er så tilpas nemt at udvide en hyperkonvergeret infrastruktur, behøver du ikke købe mere kapacitet end nødvendigt fra begyndelsen. Du kan nemt udvide efterhånden, som behovet opstår.

Hvis du er blevet nysgerrig og har lyst til at teste hyperkonvergeret infrastruktur, behøver du ikke vente, til aftalen på din eksisterende serverpark udløber. Du kan vælge at begynde i det små og lægge en del af infrastrukturen over i et hyperkonvergeret miljø og sidenhen udbygge, når budgettet tillader det. Det nemmeste er, at du beder din datacenterleverandør om et ”proof of concept” for at se, hvordan det fungerer i praksis. Inden du gør det, bør du undersøge virksomhedens behov i form af hvilke belastninger, der er, for eksempel hvor stort behov for hukommelse og CPU-power virksomheden har, og hvilken type applikationer, der primært kører i virksomhedens miljø. Hvis virksomheden for eksempel har mange udviklere, vil arbejdet blive lettere af, at det i et hyperkonvergeret miljø er nemt at starte virtuelle maskiner op, uden at man manuelt skal tildele dem rettigheder eller installere programmer og drivere.

Kombiner med en cloud-løsning

En anden fordel – især for mindre virksomheder, er, at hyperkonvergeret infrastruktur er nem at kombinere med en public cloud-løsning. Hvis behovet stiger, men der ikke er IT-budget til at udvide serverparken, kan den ekstra kapacitet indkøbes fra en public cloud-tjeneste i stedet og uden problemer integreres med den private cloud. Alt kan sidenhen styres med samme værktøj. De forretningsnære applikationer som for eksempel forretningssystemer og SQL-databaser kan køres lokalt, og de andre applikationer kan lægges i skyen, uden at det betyder ekstra arbejde for IT-afdelingen.

Vil du vide, hvordan du skræddersyr en hyperkonvergeret infrastruktur til din virksomhed?

Vi fortæller gerne mere.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags