Infrastruktur

De største udfordringer ved et softwaredefineret datacenter

Softwaredefinerede datacentre er en voksende trend inden for it, men for at høste fordelene skal udfordringerne overvindes, ikke mindst når det gælder sikkerheden.


Trends kommer og går, og fælles for mange af dem er problemer med sikkerheden. Sådan bliver det formentlig også nu, hvor softwarebaserede datacentre bliver mere og mere almindelige.


Softwarebaserede datacentre betyder, at servere, netværk, storage og sikkerhed virtualiseres, og det åbner døren for en mere automatiseret infrastruktur, hvor applikationerne får de ressourcer, de skal bruge, uden alt for meget ulejlighed.


For at nå derhen skal en række udfordringer overvindes. I en undersøgelse, som F5 Networks for nyligt udgav, blev sikkerheden udpeget som den største udfordring. For at høste nogle af de potentielle fordele ved et softwarebaseret datacenter, skal mange af de bagvedliggende processer optimeres.


Dette er ekstra vigtigt på sikkerhedsområdet. Hvis infrastrukturen skal automatiseres, skal det også ske på sikkerhedsområdet. At gøre store dele af arbejdet manuelt er stort set umuligt. For at det skal fungere, skal de processer og regler, som f.eks. bestemmer, hvem, der må gøre hvad, være velovervejet og gennemtænkt. Samtidig med, at sikkerheden er en udfordring, åbner det op for nye måder at tænke på, som på sigt kan resultere i bedre værktøjer mod mere og mere avancerede hackere.


VMwares håb er at kunne udnytte det faktum, at hele infrastrukturen virtualiseres og at integrere et beskyttelseslag i hypervisoren. Virksomheden ser det som et perfekt tilfælde at bygge en mere horisontal beskyttelse, men erkender også, at hvis det ikke kan administreres på en effektiv måde, vil det overhovedet ikke fungere.


Hvordan de nye datacentre skal beskyttes, er dog langt fra den eneste udfordring. Valg af produkter og platform kan eventuelt resultere i en vis grad af fastlåsning. For at reducere de medfølgende risici er det vigtigt at forstå, hvad det koster at skifte til en anden platform. Det inkluderer en analyse af, hvordan arbejdet skal udføres, og om der er værktøjer eller tjenester, der kan gøre arbejdet nemmere.


Vil du vide mere? Download vores whitepaper ”Morgendagens datacenter er blødt.”

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags