Infrastruktur

De største serverleverandører på markedet

Ifølge IDC udviser virksomheder en stigende appetit efter rack- og bladeservere. Alligevel er stadig Hewlett Packard Enterprise, der står stærkest i spidsen på servermarkedet.

I løbet af andet kvartal af 2015 fortsatte Hewlett Packard Enterprise (HP Enterprise) med at dominere servermarkedet. Dette imens RISC- og itanium-baserede systemer tabte terræn og mainframe blev genfødt, ifølge analysevirksomhederne IDC og Gartner.

Disse tal peger på nogle tendenser. Den mest omfattende er, at x86-baserede servere tager større markedsandele. Fra april til juni steg salgsvolumen over otte procent og omsætningen med ni procent, hvilket i begge tilfælde var bedre end det totale servermarked, ifølge Gartner. Virksomhederne viste en større appetit efter rackservere, bladeservere og det, som IDC kalder ”density-optimized form factors”; en betegnelse for servere, der er endnu mindre en bladevarianterne. Det, der overordnet sælger bedst, er high-end systemer og billige servere på bekostning af produkter i mellemsegmentet, der falder i popularitet, ifølge IDC.

Servere i entry-level segmentet er i dag nået et sådan niveau at deres performance er tilstrækkelig til de fleste virksomheder, og skulle det alligevel ikke være tilfældet er kravene så høje, at det kun er de mest avancerede server, der kan leve op til det niveau. Sidstnævnte omfatter IBM’s nye Z13 mainframe, som, ifølge Gartner, flere end forventet investerer i. 

HP Enterprise og Dell fortsatte med at dominere servermarkedet. Af disse to var HP Enterprise vinderen takket være både øget volumen og omsætning, specielt omsætningen på deres bladeservere steg. Dells stigning i omsætning var næsten ligeså stor som HP Enterprises, men Dells volumen dykkede med 0,4 procent i forhold til en 2,5 procents stigning for HPe. En virksomhed, der også havde en relativt god periode var Cisco, der fortsat vinder andele på serverområdet.

Med HPe’s opdeling, Lenovos køb af IBM x86-servere og viljen hos kinesiske leverandører som Huawei, er konkurrencen på servermarkedet høj og det er noget, virksomheder kan drage nytte af, når de skal købe nyt.  

Vil du vide mere? Download vores whitepaper ”Server og sikkerhed”.

Kvartalets største leverandører

Antal solgte enheder:

  1. Hewlett Packard Enterprise
  2. Dell
  3. Lenovo
  4. Huwaei
  5. Cisco


Omsætning:

  1. Hewlett Packard Enterprise
  2. Dell
  3. IBM
  4. Lenovo
  5. Cisco

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags