Inspiration

De største trends fra CES 2019

Årets største tech-event er uden tvivl CES-messen i Las Vegas, og den er endda en af verdens største branchemesser inden for alle kategorier. Messen sluttede her i weekenden, og vi var selvfølgelig til stede for at holde os opdateret på den teknologiske udvikling.

Ud over at være stedet for mange store produktlanceringer som LG's nye tv, der kan rulles sammen, og Acers nye, ekstremt lette og tynde Swift 7, så er dette også messen, hvor vi kan se årets trends. Vil du holde dig opdateret på de helt store samtaleemner i år og være klar til kommende produktlanceringer, så kan du læse om de største trends fra messen her.

5G

Dette var en af de store trends i 2018, og på årets messe kunne man tydeligt se, at 5G virkelig er på vej. Man kunne se produkter og læse om 5G hos næsten alle relevante udstillere. Der blev dog egentlig sagt meget få konkrete ting.

Men selvom alle taler om det og udvikler nye teknologier, der vil kunne bruge 5G, er der ét problem. Vi har stadig ingen udspredte 5G-net i verden, så alt er stadig meget teoretisk. Der vil snakkes mere om dette og forhåbentlig blive mere konkret i løbet af året.

AI og robotter

AI var virkelig overalt på årets messe, både højt og lavt. Vi taler om alt fra smarte husholdningsprodukter, som selv finder ud af det, der forventes af dem, til selvkørende biler.

AI er meget snart noget, vi kommer til at finde i alt. Det er ekstra sandt for stemmeassistenter som Google Assistant. Sidste år og året inden det var Amazon Alexa konge på dette marked, og man kunne se det overalt. I år er det dog Googles år.

Google havde købt næsten alle premium reklamepladser på messen og fået alle producenter med indbygget Google Assistant til at skilte med det. Hvis man skal sige, at en virksomhed ejede messen, så var det uden tvivl Google med god plads ned til nummer to.

Ud over stemmeassistenter var selvkørende køretøjer nummer to på AI-fronten. Ud over biler, som på trods af flere nyheder ikke er nået særlig meget længere end sidste år, viste man en række forskellige, mindre robotkøretøjer frem. Disse skal kunne fungere som automatiserede leveringskøretøjer eller som hjælp i butikker, restauranter og meget mere.

Sidst, men ikke mindst, var der masser af robotter, som måske ikke helt er værd at skrive om, men de bør dog nævnes, eftersom der var væsentligt flere af dem end andre år. Robot-æraen er virkelig på vej.

8K

Dette er formentlig ikke noget, der straks påvirker din virksomhed, men det var altså en af de største trends. Tv'er vil have 8K-opløsning hurtigere, end vi havde regnet med, selvom der ikke rigtig er noget materiale at se.

Tech-legetøj

Et område, som nok ikke skal ses som en af de største trends, men som havde den største stigning i antallet af udstillere sammenlignet med tidligere år, var forskelligt tech-legetøj. Med det mener vi forskelligt legetøj, som gør det muligt for børn at lære at forstå teknologi og kodning i en meget tidlig alder.

Der var blandt andet en virksomhed, der viste et byggesæt, hvor man kunne bygge sin egen tablet og derefter bruge den til at lære endnu mere. Området er stadig meget lille, men I kan forvente, at det snart eksploderer.

Smart Home og IoT

Det smarte hjem eller kontor er langsomt kommet snigende de sidste mange år, og CES 2019 var ingen undtagelse. Her kunne vi se masser af nye virksomheder og produkter, som alle vil gøre livet nemmere ved at automatisere teknologien rundt omkring dig.

Der er stadig nogle problemer ved forskellige standarder, som gør det svært for alle ting at fungere sammen, men med det store tryk, der var på produktkategorien til messen, burde vi snart kunne se forbedringer på det område.

Internet of Things har længe været en af messens trends, og vi mener, at det nærmest er gået fra trend til standard. Næsten alle produkter, der vises frem, er tilsluttet og opkoblet på den ene eller den anden måde, og nu er flere og flere i stedet begyndt at fokusere på sikkerheden.

Wearables og sundhed

Den sidste trend, vi vil nævne, er, at wearables og opkoblede sundhedsprodukter stadig er et af de helt store samtaleemner, og vi fik lov at se en masse nye produkter fra både kendte og ukendte virksomheder.

Smarte ure begynder, ligesom IoT, at føles mere som noget, vi forventer at se, og der skete desværre ikke særlig meget nyt på området, selvom der var masser af nye modeller på messegulvet.

Der, hvor der virkelig skete ting og sager, var blandt andre wearables med fokus på sundhed samt smarte ringe, som skal kunne overtage nogle af funktionerne fra de smarte ure, hvis du i stedet foretrækker et klassisk ur.

16 januar 2019

Tags