IT-sikkerhed

Bedre sikkerhed med Microsoft Teams som samarbejdsværktøj

I takt med, at medarbejderne bliver mere og mere mobile og samarbejder med flere grupper i og uden for virksomheden, så øges sikkerhedsrisikoen tilsvarende. Det kan være medarbejdere, der bruger eksterne samarbejdsværktøjer og lagringssteder, noget der ofte kaldes Shadow Cloud eller Shadow IT, fordi IT-afdelingen ikke længere har kontrol over informationen. Virksomheden kan også risikere ikke at opfylde kravene til håndtering af personoplysninger i henhold til GDPR, når dataene lagres uden for virksomhedens egne servere eller egen cloud-løsning.

Mere sikkert samarbejde med Microsoft Teams

Microsoft Teams er et samarbejdsværktøj i Office-familien, der er beregnet til at fremme produktiviteten og samarbejdet uden at gå på kompromis med sikkerheden. Teams har sin egen grænseflade, der har "nedarvet" al den sikkerhed, der findes i Office 365, for eksempel kontrol af brugernes identitet med multifaktor-godkendelse, krypterede filer og styring af, hvem der får adgang til filerne. Med Teams kan du som IT-chef eller administrator også tilknytte mere avancerede sikkerhedsværktøjer, der findes i Office-pakken.

Her er nogle af de sikkerhedsfunktioner i Microsoft Teams, der beskytter virksomhedsinformation, også når medarbejderne samarbejder uden for kontoret eller deler filer eksternt, for eksempel med leverandører og kunder:

Betinget adgang til virksomhedsinformation

Microsoft Teams begrænser dataadgangen til de enheder, der er tilladt ifølge jeres virksomhedspolitik. Teams bruger den samme brugeridentitet som Office 365. Det giver dig for eksempel mulighed for at:

  • bruge multifaktorgodkendelse
  • blokere adgang til en bestemt tjeneste efter IP-adresse eller geografisk placering
  • kun tillade godkendte apps at få adgang til virksomhedsinformation

Sikker lagring

Microsoft Teams bruger de eksisterende lagringsfunktioner, som findes i Exchange og SharePoint.

Krypterede data

Med Microsoft Teams krypteres din virksomhedsinformation, for eksempel gruppechat, delte dokumenter eller noter.

Avanceret søgefunktion

Microsoft Teams har en avanceret søgefunktion, der gør det muligt for administratorerne at søge efter information i alle dele af værktøjet, for eksempel chat, e-mails, dokumenter, delte kalendere samt i de SharePoint-sider, der er knyttet til forskellige grupper. Denne funktion gør det blandt andet lettere for jer at opfylde kravene til kontrol af personoplysninger i henhold til GDPR.

Beskyttelse mod skadelig software og cyberangreb

Akkurat som SharePoint og OneDrive beskyttes dataene i Microsoft Teams af Advanced Threat Protection, ATP. ATP beskytter din virksomhedsinformation i realtid mod cyberangreb, blokerer usikre vedhæftede filer og links og gør det lettere for dig at spore datatyveri.

Resumé – bedre overblik og kontrol

Den primære årsag til at vælge Microsoft Teams som samarbejdsværktøj til virksomheden kan meget vel være den kontrol og det overblik, du som IT-chef kan få over sikkerheden. Det gælder, uanset om medarbejderne arbejder hver for sig eller i grupper, på kontoret eller uden for arbejdspladsen, eller hvis de samarbejder med og sender filer til eksterne medarbejdere.

Medarbejderne har samme identitet som i Office 365, der styrer, hvad de kan få adgang til, hvilke enheder de kan bruge, og hvilke apps de kan bruge til at få adgang til virksomhedsinformation, når de arbejder i en gruppe. Med Microsoft Teams behøver medarbejderne heller ikke at tilpasse sig til nye sikkerhedsprocedurer.

Vil du vide mere om Teams?

Kontakt os hos Dustin for at få mere at vide om alle sikkerhedsfunktionerne i Teams. Eller deltag i en af vores workshops sammen med dine kollegaer.

Læs mere:

Motiver dine medarbejdere til at komme i gang med Microsoft Teams
Mere effektivt samarbejde med Microsoft Teams
Nemmere lagring og håndtering af information med Microsoft Teams
Microsoft Teams – et nyt værktøj til mere effektivt samarbejde
Nemmere samarbejde med Teams

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags