IT-sikkerhed

Bedre sikkerhed i skyen

I dag er IT, for de fleste virksomheder, en afgørende og forretningskritisk ressource. En ressource, der skal fungere uden afbrydelser. At lade en ekstern part overtage en del af IT-driftstjenesten i skyen kan føles utrygt. Det gælder særligt ved spørgsmål omkring IT-sikkerheden. Men en IT-driftstjeneste i skyen kan på mange måder forbedre sikkerheden sammenlignet med at håndtere sikkerheden på egen hånd.

Det gælder særligt for mindre virksomheder, der ikke har adgang til interne sikkerhedseksperter. Ved at bruge en tjenesteleverandør får de adgang til al nødvendig ekspertise til en forudsigelig månedlig ydelse.

Der er også mange andre årsager til, at IT-driftstjenester i skyen kan være et mere sikkert alternativ end de traditionelle løsninger:

  • Ingen egen hardware. Firewalls og andet sikkerhedsudstyr skal konfigureres korrekt og opdateres løbende for at give komplet beskyttelse. En IT-driftstjeneste sørger for dette og sørger desuden for, at virksomheden har adgang til den nyeste sikkerhedsteknologi uden at selv skulle investere i egen hardware.
  • Opdateret antivirus. En grundsten i god databeskyttelse er, at antivirusprogrammet er opdateret med de seneste virusdefinitioner. Med en IT-driftstjeneste overvåger leverandøren løbende virusbeskyttelsen i alle klienter og sørger for, at nødvendige opdateringer gennemføres til tiden.
  • Bedre beskyttelse mod overbelastningsangreb. Små virksomheder med lille server- og internetkapacitet kan hurtigt få store problemer ved overbelastningsangreb. En leverandør af IT-driftstjenester har adgang til store datacentre, der hurtigt kan øge kapaciteten og dermed undgå, at virksomhedens egne internettilslutning går ned under et angreb.
  • Backup. Hvis noget går galt, er det nødvendigt med aktuelle backups, så man ikke mister vigtig data. En cloud-tjeneste laver løbende backup, der gemmes på flere forskellige sikre steder. Det er ikke bare smart ved diskproblemer i serverne, men kan også være en stor hjælp ved såkaldt ransomware, hvor fremmede personer krypterer diskene på serverne eller brugernes computere og kræver en såkaldt løsesum for dekryptere disken. Med aktuelle backups man kan gendanne data og slippe for at betale.

Vil du vide mere? Download vores whitepaper "IT-driftstjenester - store muligheder med få ressourcer".