Infrastruktur

Alt du skal vide om hosting

En meget tydelig trend. Hostingfirmaerne lærer mere og mere om de forskellige processer hos kunderne, som applikationerne understøtter, siger analysevirksomheden Radar. Derfor kan hostingfirmaerne blive vigtige samarbejdspartnere mht. at videreudvikle og effektivisere de enkelte kunders processer.

Markedet for outsourcing, som Radar ser det, omfatter hosting, outsourcing og co-location. Dette marked, inklusive applikationer og infrastruktur, estimeres i 2016 til at omsætte for 24 milliarder kroner i Sverige. Det er en vækst på fem procent i sammenligning med 2015. Derudover vurderes cloud-løsninger (applikationer og infrastruktur) at stå for otte milliarder kroner i år i Sverige. Det er ifølge Radar en vækststigning på 24 procent.

USA er et skridt foran

I USA er efterspørgslen på brugernære hostingtjenester ifølge IDC væsentligt højere, når det drejer sig om backoffice. Det er services inden for eksempelvis kundepleje, CRM, IT-support, HR og telefoni. Man regner med, at efterspørgslen vil stige i Norden.

Vi spurgte tre IT-chefer, om de ville henvende sig til en hostingleverandør:

Jori Ajosmäki
IT-chef, Puustelli Group Oy

- Vi arbejder med en slags hybridløsning, selvom alle serverne er vores egne, og vi selv håndterer dem. De er placeret i en ekstern serverpark, og overvågningen varetages af leverandøren af serverparken. Næste skridt kan være at serverhåndteringen bliver fuldstændig ekstern. Det betyder, at vi kan fokusere på vores egen virksomhed, mens serverne findes i skyen eller på anden vis håndteres eksternt.

Aki Virtanen
IT-chef, Esperi Oy

- Alle platformens servere er placeret eksternt, og de bliver virtualiseret i det omfang, det er muligt. Vi installerer alle nye servere virtuelt i leverandørens datacenter. Dvs. selv de fysiske servere, når de er ved at være udtjente.

Tuomo Leppänen
IT-chef, Finlayson Oy

- For nogle år siden gennemgik vi scenariet med outsourcing af serverhåndteringen. Vi besluttede dengang at beholde den internt, da det er forretningskritisk for os at have en hurtig forbindelse til datacentralen. Desuden har vi så store datamængder, at omkostningerne bliver større ved hosting, end når vi beholder den internt.Tema: Hosting af applikationer »


Tekst: Johan Cooke 

Illustrationer: Valero Doval