Inspiration

Alle nyhederne fra Google I/O

Google I/O er Googles årlige udviklerkonference, hvor udviklere fra hele verdenen samles for at tage del i og dele deres viden. Google har selvfølgelig også en key note på denne konference, og her snakkede man om, hvad Google har lavet, hvad de laver lige nu og hvad de vil lave i fremtiden. Det giver et godt indblik i årets trends samtidigt med, at man også får indsigt i, hvilke nyheder, som tilføjes Googles tjenester og gadgets det næste stykke tid. Her har vi samlet det vigtigste, der blev sagt i løbet af årets Google I/O.

Google Lens

En af de mest interessante nye mobilfunktioner, som Google snart lancerer, er Google Lens. Dette kommer som en funktion i Google Assistant, så hvis du har adgang til den, vil du snart få adgang til denne funktion. Vi kan derfor desuden tilføje, at Google også lancerede Google Assistant til iOS, men den vil kun være tilgængelig i Nordamerika.

Google Lens er en funktion, der bruger din telefons kamera samt en AI for at genkende det, kameraet ser. Du skal ganske enkelt bare rette kameraet mod en ting, og så vil Google Assistant fortælle dig, hvad den ser. Den nye funktion skal f.eks. kunne genkende forskellige blomster og fortælle dig, hvad, du retter kameraet mod. Et andet eksempel er, at du kan rette kameraet mod et landemærke, en unik bygning, seværdighed eller lignende og få information om, hvad det er.

Sidst, men ikke mindst, skal du også kunne bruge denne funktion og rette kameraet mod routerens WiFi-oplysninger eller lignende og få telefonen til automatisk at udfylde informationen det rette sted.

Cloud TPU

Den absolut største nyhed til Google I/O var, at Google virkelig viste, hvor meget virksomheden har satset på artificiel intelligens, neurale netværk og maskinindlæring. Hvis man tidligere har været i tvivl, kan man nu smide de tvivl væk, for dette er virkelig fremtiden.

Grundstenen i Googles satsning på dette område ligger i den nye chip, Google præsenterede på konferencen, Cloud TPU. Cloud TPU (Tensor Processing Unit) er en nyt chip, der er specialdesignet til ikke kun at køre AI-applikationer, men også oplære neurale netværk. I dag bruger man ofte GPU’er til oplæring af neurale netværk, men ifølge Google vil denne specialdesignede chip være meget hurtigere. Helt op til fire gange hurtigere, hvis man ser deres egne tal.

Fire chips vil monteres på en enhed, som derefter kan sammenkobles med flere enheder og samle en ekstremt kraftfuld supercomputer. En enhed med fire chips skal kunne klare hele 180 teraflops. Det kræver dog, at dem, der vil udvikle med disse chips, starter helt forfra med at lære, hvordan man udvikler for GPU’er.

Tanken er dog ikke, at Google vil sælge disse chips. De vil i stedet bygge deres egne datacentre med dem og lade virksomheder købe sig ind i det som med en cloud-tjeneste. Google vil simpelthen være de største på dette marked med den nye chip.

Mere om Google Assistant & Google Home

Ud over Google Lens, kommer der masser af andre nyheder til Google Assistant samt Google Home. Din digitale assistent vil f.eks. kunne sende de svar, du får, til den rette skærm. Hvis du f.eks. spørger Google Home om vej, kan den automatisk sende rutevejledningen til din telefon, og hvis du sidder ved dit tv, kan den sende din kalender til det vha. ChromeCast.

Det mest interessante er dog, at Google formentlig vil lancere et SDK til Google Assistant, så udviklere kan integrere assistenten i diverse forskellige enheder og meget mere.

Andre nyheder er, at Google Home skal kunne genkende forskellige brugere på deres stemmer, samt begynde at fungere som telefon (indtil videre kun i Nordamerika). Sidst, men ikke mindst, så skal Google Home også fungere som en almindelig Bluetooth-højtaler.

Stand alone VR

At Google også ville tale om VR, kommer ikke som en overraskelse, men de præsenterede stadig en stor nyhed. De præsenterede nemlig et nyt produkt i form af et VR-headset, som hverken kræver en mobiltelefon eller computer for at fungere, da alt er indbygget i headsettet. Takket være en ny teknologi kaldet Worldsense behøver man heller ikke at montere andre sensorer, da alt er integreret i enheden.

Lanceringsdato og pris er stadig ukendt. Alt, vi ved, er, at Lenovo og HTC vil lancere headsets som dette inden for de næste par måneder.

Android og andre nyheder

Vi kan desværre ikke have alt, der blev præsenteret, med, men her kommer flere af de lidt mindre nyheder. Først og fremmest viste man mere af Android O, den næste Android-generation. Android O vil forkorte opladningstiderne, forbedre batteritider og fungere meget bedre på telefoner, der ikke er så kraftfulde. Grænsefladen ændres også en anelse, og man vil begynde at understøtte programmeringssproget Kotlin.

Google Photos får nogle nye AI-funktioner, som skal hjælpe dig med at dele dine billeder til de rette personer og meget mere. Gmail bliver også smartere, og en AI skal hjælpe dig med hurtigt at svare på mails med spørgsmål ved at foreslå forskellige svar.

Sidst, men ikke mindst, vil Google lancere et API for dem, der vil bruge Google til betalinger i webshops, apps og meget mere. I dag har mange tilsluttet deres betalingskort til deres Google-konto, og er stort set også altid logget på kontoen i browseren. Det skal gøre det nemt for brugere at bruge dette som betalingsmetode, og det bliver nemt for butikkerne, da Google står for sikkerheden og betalingsprocessen.

22 maj 2017

Tags