Inspiration

5 trends: UX – det bedste interface vinder

Når brugeren godt kan lide at anvende dine løsninger eller systemer og får en positiv oplevelse, har du succes med UX – User experience.* Daniel Balotis, adm. dir. hos det digitale bureau FernvikBalotis, fortæller om de 5 hotteste UX-trends.

1 Alting først
It-professionelle talte længe om ”Mobile first”. Nu har vi facit i hånden og ved, at tablets, computere og fjernsyn bruges flittigt til søgning af informationer og e-handel i den digitale verden. Slå et slag for at udvikle alle kundekanaler samtidigt, når I udarbejder digitale strategier.

2 For læsernes skyld
Det, du skriver på nettet, i appen eller andre løsninger, er spildte kræfter, hvis læserne ikke forstår, hvad du mener, eller opgiver, fordi teksterne er for lange. Budskabet skal kommunikeres tydeligt og direkte. Fremhæv det, der er unikt ved netop din virksomhed, dine produkter og løsninger, uden at pynte på sandheden.  

3 Som det fysiske miljø
Små animationer er en vigtig detalje, der skaber brugeroplevelser og positive følelser på jeres hjemmeside eller mobilapplikation. Det handler om at gøre det digitale miljø næsten magen til det fysiske miljø. Det kan være alt fra digitale knapper eller menuer, som ”foldes ud” til at kunne dreje på fritlagte produktbilleder.  

4 Vejledning
Mange, der handler online, lægger varer i den digitale kurv, men fuldfører aldrig købet eller finder ikke de informationer, de søger. Spørg dig selv: Hvad ønsker vi, at brugeren skal gøre her? Og derefter: Hvordan får vi brugeren til at gøre det ved hjælp af informationerne, designet, den grafiske udformning, måske interaktivitet i form af chat samt betalingsløsningen? Alt skal være en vejledning, så kunden hurtigt kan finde eller gøre det, han eller hun er ude efter.

5 Design i bredformat
Skærmene på tablets, computere, tv’er og smartphones bliver bredere og får løbende skarpere opløsning. Men nutidens hjemmesider og mobile platforme er designet til at kunne læses og ses i højformat – ikke også bredformat. Design dit site i henhold til samme principper som bredformatet i tv-billeder.  

* Ud over at UX skal tage hensyn til brugernes følelsesmæssige aspekter over for systemet eller løsningen, skal UX også skabe en merværdi i form af øget salg og en styrkelse af varemærket.

1 december 2015

Tags