Inspiration

5 Trends for it-indkøb

5 stærke teknologitrends ændrer på virksomheders køb af it-produkter i de kommende år. Forandringen skaber også nye forretningsmuligheder. Bob Anderson, chefanalytiker med speciale i små og mellemstore virksomheder hos analyse­firmaet Gartner, forklarer, hvordan disse trends påvirker din virksomhed.1 Bedre analyseværktøjer

Det bliver nemmere at analysere store datamængder, hvilket gør dem mere brugbare for flere. Dels øges mængden af markedsdata markant, dels skal de fremover indsamles fra mange kilder. Og dels bliver de analyseværktøjer, der kræves for at udnytte informationerne, bedre, billigere, hurtigere og mere brugervenlige. Her gælder det om at identificere mulighederne hurtigere end konkurrenterne.

2 Flere sociale medier

Virksomhedens tilstedeværelse i sociale medier handler ikke blot om at skabe øget kendskab til virksomheden. Det handler mere og mere om at få feedback fra kunderne, idéer til nye produkter og skræddersy sine tilbud til den individuelle kunde ved hjælp af stadigt bedre analyseværktøjer og større datamængder.

3 Flere sammenkoblede produkter

Alt med indbygget intelligens – f.eks. vareautomater, intelligente bygninger og produkter med RFID-mærkning – giver virksomheden adgang til masser af data. Udfordringen ligger i at udnytte informationerne, så løsningerne og produkterne bliver mere effektive og lønsomme.

4 Øget mobilitet

Smartphones, tablets og laptops sætter virksomhedens medarbejdere i stand til at arbejde, hvor de vil, men også til at kommunikere med kunderne hvor og når som helst. Kunderne er også mere mobile og ønsker at kunne se f.eks ordrestatus eller bestille løsninger via apps.

5 Skyen vokser

Det bliver mere almindeligt, at virksomheder bruger skyen, altså cloud-løsninger, som ellers tidligere var for komplekse eller for dyre. Pt. vokser primært brugen af kontorprogrammer og e-mail, men også løsninger til rekruttering, salgssupport, sikkerhed, lagring, sikkerhedskopiering og netværkshåndtering. Fremover øges brugen af cloud-baserede forretningssystemer og systemer til at håndtere leverandører, indkøb og logistik.

Tekst: Lars ÖsterlindSidst opdateret: 1 juli 2022

Tags