Inspiration

4 brancher der kan blive forandret af covid-19

Pandemien har ændret spillereglerne. Nogle brancher har set deres forretning styrtdykke, mens andre har oplevet en opblomstring. Uanset hvilket område så står den digitale teknologi i centrum for den måde, vi lever, arbejder og forbruger på. Her er nogle af de brancher, der sandsynligvis vil forandres mest.

Utbildning

Uddannelse

Mange af verdens bedste universiteter vil ikke lade nye studerende komme ind på deres campusser i efteråret 2020, men vil fortsætte med at undervise online. Og når en uddannelse dybest set bliver til et login til en digital tjeneste, vil universiteter og skoler komme til at konkurrere på et helt nyt marked. Hvorfor tage alle dine kurser på samme universitet, når du kan vælge det bedste fra alle hjørner af verden?

Og som skole er du ikke længere fysisk begrænset men kan i teorien optage lige så mange elever, som du ønsker. Dette kan føre til, at universiteter med stærke brands bliver endnu mere succesfulde, og mindre kendte skoler får det sværere i konkurrencen. Det er heller ikke usandsynligt, at vi kommer til at se nye partnerskaber mellem tech-giganter som Google og Apple og universiteter som Harvard eller Stanford i de kommende år.

Dustin siger:

Björknässkolen i Saltsjö-Boo øst for Stockholm har med hjælp fra Dustin testet virtual reality i undervisningen. Det er via en HTC Vitr-facilitet. De studerende er blandt andet dykket ned i verdenshavene i Ocean Rift, har besøgt gademiljøer i fjerne byer med Google Earth VR og er fulgt med det amerikanske rumprogram Apollo 11 ud i rummet.

Handel

Handel

De butikker, som er lykkedes med at skabe en oplevelse og et varemærke, der står stærkt i alle kanaler, har mulighed for at blive endnu stærkere, når konkurrencen mindskes. E-handel af mad og dagligvarer har også fået et stort løft og vil fortsat vokse, nu da mange mennesker har vænnet sig til nye forbrugeradfærdsmønstre.

Dustin siger:

Femårsplanen er død, siger Alexandra Fürst, CIO hos Dustin. I dag skal du skabe en virksomhed, der kan håndtere hurtige forandringer.

- En virksomhed med et klart ”hvorfor” og en bæredygtig virksomhedskultur, der er bygget på tillid, og hvor kreativitet opmuntres.

Fastigheter

Fast ejendom

Mange virksomheder er begyndt at tænke over, hvor meget plads de i virkeligheden har brug for. Hvis kontorerne bliver mindre og færre, skal der findes nye anvendelsesmuligheder for ejendommene. Måske vil kontorerne blive omdannet til boliger i en fremtid, hvor folk fokuserer endnu mere på deres hjemlige miljø?

Dustin siger:

– Der har længe været en ”forbrugerificering” af vores kontorer undervejs, siger Fredrik Berg, Service Product Manager Digital Workplace hos Dustin. Det vil sige, at de smelter sammen med vores private, digitale liv. Han sammenligner det med iPhone og Facebook, som i dag også er blevet vigtige arbejdsredskaber.

Hälsa och sjukvård

Sundheds- og hospitalsverdenen

Pandemien har flyttet de digitale løsninger frem i forreste række i alt lige fra test til lægebesøg. ”Jeg tror, Apple og Amazon vil gå ind i sundhedsvæsenet i USA. Mit gæt er, at i 2025 vil Amazon være den hurtigst voksende sundhedsvirksomhed i verden,” siger Scott Galloway, professor ved New York University til Business Insider.

Dustin siger:

PatientSky er en af Norges førende IT-platforme inden for e-sundhed. Gennem platformen har klinikere adgang til blandt andet journalsystemer, aftaler og håndtering af e-recepter. Samtidig kan patienter via en app holde styr på aftaler, medicin, træningsprogrammer og endda have videosamtaler med deres behandler. Dustin hjælper med strategisk rådgivning og infrastruktur, og platformen er skabt til samarbejde og innovation i sundhedssektoren.

12 april 2021

Tags