IT-sikkerhed

3 trin til IT-sikkert distancearbejde

Uanset hvor dine medarbejdere arbejder, skal sikkerheden være høj. Find ud af, hvad de har brug for adgang til, og hvordan de får adgang. Og sørg ikke mindst for, at håndterings- og kontrolmulighederne er de samme som på netværket på det fysiske kontor.

1. Hvem arbejder hvor?

Uanset hvor medarbejderen arbejder, skal vi kunne sikre, at den person, der har adgang, også er den, vedkommende udgiver sig for at være. Eksempler, på ting man kan gøre, er at oprette sikre adgangskoder, multifaktorgodkendelse og afgrænsning af, hvor medarbejderen kan bruge bestemte oplysninger. Arbejder medarbejderne hjemmefra eller på en café? Bruger de åbne netværk og delte enheder? Skal vi lade børnene spille spil på den samme enhed, som vi arbejder på? Alt dette er noget, arbejdsgiveren skal tænke over.

2. Sikker adgang

– Hvad skal medarbejderen egentlig have adgang til andre steder fra end på kontoret? For det første er det vigtigt ikke at give for meget ud. For det andet er det vigtigt at vælge, hvordan medarbejderen skal have adgang. VPN-løsninger fraråder vi generelt, fordi der findes mere sikre måder med for eksempel virtuelle skriveborde, som er lettere at kontrollere. Inden du går i gang, skal medarbejderen have det korrekte netværk, de korrekte sikkerhedsindstillinger og en sikker konto med begrænset adgang. Stil dig selv følgende spørgsmål (1) hvilke data skal vi frigive? 2) hvad er den bedste måde at få adgang på? 3) Hvor skal medarbejdere kunne få adgang fra?

3. Sikre enheder

– Vi kan ikke gå på kompromis med sikkerheden omkring vores enheder, bare fordi vi er et andet sted. Det er lige så vigtigt, at enhederne derhjemme er opdaterede, som når vi er på arbejde. Vi skal sikre, at vi har samme mulighed for styring og kontrol, som når medarbejderen arbejder på deres almindelige kontornetværk.

Læs mere om vores service Modern Workplace

Simon Binder

Simon Binder

Principal Technical Architect på Truesec

Vi kan ikke gå på kompromis med sikkerheden omkring vores enheder, bare fordi vi befinder os et andet sted.

siger Simon Binder.