IT-sikkerhed

3 strategier for en bedre IT-sikkerhed

Din virksomheds IT-sikkerhed er aldrig stærkere end dens svageste led. Vi giver tips om 3 strategier for en bedre IT-sikkerhed.

1. Udnyt cloud-­tjenesterne

En egen IT-infrastruktur kræver penge, tid og viden, for at den kan holdes opdateret og sikker. Ved at flytte data til skyen får du en række fordele; en af dem er at undgå at bekymre dig om de nyeste patches og sikkerhedsopdateringer. En anden fordel er, at du lettere kan anvende en overordnet sikkerhedstankegang, f.eks. Microsofts Zero Trust-strategi:

”Microsoft Zero Trust er baseret på tre principper: Verificer altid, brug færrest mulige rettigheder, og gå altid ud fra, at du er blevet hacket. Sikkerheden findes i alle led. Fra din identitet og dine enheder til de applikationer, der anvendes. Samt i sikre og krypterede netværk. Derudover opdages afvigelser hurtigere med kontinuerlig overvågning af trafikken i virksomhedens netværk,” siger Patrik Persson, specialist i Managed Services hos Dustin.

2. Uddan dine brugere …

Virksomhedens IT-sikkerhed er aldrig stærkere end dens svageste led. I mange tilfælde er det desværre brugerne. Nøglen er at uddanne medarbejderne løbende og huske at teste for at se, om uddannelsen har en effekt.

”Det har ingen effekt, at du investerer i nye låse og alarmer, hvis ingen ved, hvordan de skal bruges. Medmindre medarbejderne har kendskab til, hvordan et angreb udføres, og hvordan en phishing-mail ser ud, giver det ingen mening, at du bruger mange penge på teknisk sikkerhed,” siger Patrik Persson.

3. … og giv dem redskaber til at agere

Efterhånden som medarbejderne bliver bedre til at opdage potentielle trusler, skal de rapportere dem hurtigt:

”Giv brugerne mulighed for at rapportere mistænkelig aktivitet til IT-afdelingen. Det skal være enkelt og hurtigt. Ellers er der risiko for, at trusler rapporteres for sent eller slet ikke. Det kan være alt fra phishing-mails til mærkelige kontaktforsøg på LinkedIn,” siger Teemu Myllykangas.

Patrik Persson

Det har ingen effekt, at du investerer i nye låse og alarmer, hvis ingen ved, hvordan de skal bruges.

Patrik Persson, specialist i Managed Services hos Dustin.
Backup & Disaster Recovery

Tekst: Johan Wallén

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags