Inspiration

3 måder krisen kan ændre dit job på

Krisen får folk til at tage deres job og bolig op til fornyet overvejelse, når det ikke længere forventes, at vi er fysisk til stede på kontoret. Og måske bliver biologisk sikkerhed lige så vigtigt som fysisk og digital sikkerhed i store virksomheder i fremtiden?

Hvor vil vi gerne bo?

Hvis mennesker for alvor begynder at føle, at de kan bo og arbejde, hvor de vil, vil det ændre vores byer. Et eksempel er forstæderne og de mindre byer, der er inden for pendler-afstand fra de større byer som London. I en verden, hvor vi ikke forventes at sidde på et kontor fra klokken ni til fem, vil vi måske flytte til et sted, hvor vi virkelig ønsker at bo?

Er arbejdet vigtigt?

Da krisen ramte, stod det klart for mange hvilke roller i samfundet, der er afgørende for en velfungerende hverdag – og hvilke der ikke er. Måske får det nogle af os til at genoverveje vores prioriteter. ”Jeg tror, at mange mennesker hver især vil spørge sig selv, ”Vil jeg virkelig gerne bruge 30 år på et erhverv, der ikke er nødvendigt for samfundet, og som er det første, vi holder op med at gøre, når der opstår en krise?” siger for eksempel futurist og foredragsholder Ben Hammersley.

En ny type sikkerhed vinder indpas

Måske vil biologisk sikkerhed være lige så vigtig som fysisk og digital sikkerhed i store virksomheder i fremtiden. At blive syg i en virksomhed kan være lige så skadelig som et hackerangreb eller et indbrud. Løsninger til minimering af risikoen for biologisk smitte vil sandsynligvis stige betydeligt inden for nogle sektorer. For eksempel blodprøver, temperaturmålinger, dragter og masker.

Sidst opdateret: 1 juli 2022

Tags