Infrastruktur

3 grunde til at arbejde med virtualisering i 2019

Virtualisering af servere er hverdag for de fleste virksomheder. Men i dag kan stadig mere virtualiseres. Teknologien kan give øget funktionalitet, bedre sikkerhed og lettere styring.

Virtualisering handler i sin reneste form om at simulere funktioner fra hardwaren ved hjælp af software. Softwaren kan enten køres lokalt eller på en cloud-server. Fordelene er mange. Det afhænger af hvilke dele af infrastrukturen, der virtualiseres.

1. Netværk

Med netværksvirtualisering bliver det lettere at programmere og udstyre netværket med funktioner som load-balancing og firewalls. Uden at behøve at ændre den underliggende infrastruktur. Hvis virksomheden har et serverrum, er der åbenlyse muligheder for at spare penge med netværksvirtualisering. Servere og andet udstyr, som tidligere stod inaktive og ventede på kapacitetsoverload, kan nu dele kapaciteten med de andre servere. Det mindsker behovet for fysiske servere og dermed også behovet for elektricitet og køling.

Et virtuelt netværk er også betydeligt enklere at styre, fordi man kan ændre indstillinger på alle sine virtuelle enheder samtidig – i stedet for manuelt at skulle opdatere hver enkelt stykke hardware. Du kan også nemmere installere firewall-beskyttelse hele vejen ned på hver enkelt virtuel maskine, så et angreb mod én maskine ikke spreder sig i netværket.

2. Sikkerhed

IT-sikkerhed er vigtigere end nogensinde før. Men i dag er det svært for en virksomhed at holde trit med cyberkriminaliteten uden at tage moderne AI-teknologi i brug. Ved at tilkøbe cloud-tjenester fra firewall-leverandører som for eksempel Cisco, vil trafikken til og fra din virksomhed komme til at gå gennem deres servere og blive analyseret.

Cisco håndterer enorme mængder data for deres kunder og kan ved hjælp af AI-teknologi lære, hvad der er normal trafik, og hvad der kan være tegn på et angreb. Når et angreb mod en af Ciscos kunder bliver opdaget, så vil det samme angrebsmønster ikke kunne bruges igen mod deres andre kunder, eftersom systemet har lært at genkende angrebet.

3. Applikationer

Ved at virtualisere applikationer slipper du for at skulle installere noget på dine brugeres computere, hvilket gør det lettere at opdatere og styre applikationerne. I stedet for at vente på næste serviceopdatering kan du når som helst opdatere applikationerne, eftersom de kører virtuelt på et centralt sted i stedet for lokalt på hver enkelt enhed.

Med en tjeneste som Citrix kan brugerne desuden anvende en hvilken som helst enhed, der understøtter Citrix’ software og dermed opnå samme funktionalitet og brugeroplevelse, uanset om det er en computer, en telefon eller en tablet, der anvendes. Applikationsvirtualisering betyder også, at det bliver let at køre forskellige versioner af software parallelt. Et eksempel på et anvendelsesområde er webudvikling, hvor virtualisering gør det muligt at have adgang til forskellige versioner og browsere.

Vil du vide, hvordan du kan anvende virtualisering i din virksomhed?

Vi fortæller gerne mere.