Fokus

Lenovo ser på helheden.

De satser på, at produkter skal fremstilles og fungere på en bæredygtig måde.

Kontakt en rådgiver

Lenovo ser på helheden

I stedet for at satse på at fremstille og markedsføre visse specifikke produkter med en stærk bæredygtighedsprofil, har Lenovo valgt at fokusere på, at virksomhedens produkter generelt skal fremstilles og fungere på en bæredygtig måde.

- Vi er overbeviste om, at det slår bedre igennem, hvis vi arbejder bredt, fortæller Thomas Hedin, nordisk miljø- og bæredygtighedsansvarlig hos Lenovo.

Stort set hele Lenovos produktsortiment er Energy Star-mærket. Samtidigt lægger Thomas Hedin vægt på betydningen af flere aspekter af bæredygtighed end bare miljøperformance. Lenovo var tidligt ude med at TCO-certificere mange af deres virksomhedsprodukter, eftersom det inkluderer flere perspektiver.

- TCO-certificeringen handler ikke bare om egenskaber hos det færdige produkt, når det gælder miljøperformance og ergonomi. Den stiller også krav til social bæredygtighed ved fremstillingen. Det er heldækkende på en unik måde. TCO udgør et nemt valg for kunder, der efterspørger bæredygtighed.

  Vi er overbeviste om, at det slår bedre igennem, hvis vi arbejder bredt.

TCO-certificeringen inkluderer omfattende tredjepartrevisioner af fremstillingsenhederne, og certificeringskravene fornyes hvert tredje år.

Støtter EICC's projekter

I Kina er det svært at få styr på for meget overarbejde, eftersom migrantarbejdere ofte har incitament for at arbejde så meget som muligt i en begrænset periode. Lenovo er medlem af EICC (Electronic Industry Citizen Coalition), en global sammenslutning for bedre arbejdsforhold.

- Branchen arbejder generelt med forskellige projekter for at få styr på brugen af overarbejde. En mulig vej at gå kan være at gøre det muligt for arbejdere at medbringe familien til den by, hvor de arbejder, fortæller Thomas Hedin.

Gennem EICC støtter Lenovo også globale projekter for at modarbejde brugen af mineraler fra konfliktområder, hvor man stiller høje krav til hele forsyningskæden af leverandører.

– Den cirkulære økonomi er et hedt emne lige nu, og der er en del ressourcer hente. Ud over, at vores Thinkpads er kendte for at have en lang levetid og have høj byggekvalitet, er vi, på alle markeder, med i effektive systemer for genbrug og genvinding, siger han.

Kraftigt reduceret CO2-udslip

Efter at brugen af bly ved lodning blev forbudt, har høje lodningstemperaturer været et problem for både kvaliteten og fremstillingens CO2-aftryk. En interessant innovation, som Lenovo har udviklet de sidste to år, er en ny metode for lodning af kredskort.

- Med den nye legering kan vi sænke temperaturen med 70 grader - fra 250 til 180 grader. I øvrigt bruges samme teknologi og processer. Det giver bedre kvalitet, lavere produktionsomkostninger og reducerer produktionens CO2-udslip med cirka 35 procent. Metoden bruges allerede i fremstillingen af vores flagskibsprodukt ThinkPad X1 Carbon, fortæller Thomas Hedin.

I løbet af næste år skal al produktion bruge den nye metode, og Lenovo regner med at reducere CO2-udslippet med 5956 tons om året. Det svarer til at køre en bil cirka 23 millioner km. - Med forhåbninger om, at hele industrien stiller om til den nye metode, slipper vi patentet fri i 2018. Det vil have en gigantisk effekt, siger han.

Thomas Hedin
Nordisk miljø- og bæredygtighedsansvarlig, Lenovo

Læs mere om Dustins bæredygtighedsarbejde »