Fokus

Den nye, mobile valgfrihed.

Nu kan du arbejde, som du selv har lyst til det.

Kontakt os

Den nye, mobile valgfrihed

Det bliver nemmere og nemmere at arbejde mobilt. Både infrastrukturen, applikationerne og de tekniske enheder fås nu, så vi kan blive uafhængige af vores faste pladser. Hvordan vi gør det, er stort set op til hver enkelt bruger.

Patrik Andersson er nordisk ansvarlig for tablets hos Lenovo, og han fremhæver flere spændende trends, som hjælper os med at blive endnu mere effektive på farten.

– Dagens brugere vil kunne arbejde på flere forskellige måder. Sommetider arbejder man med touch-venlige, cloud-baserede apps, og nogen gange er man nødt til at arbejde mere produktivt på en mere traditionel måde med tastatur, siger han og fortsætter:

– Vi ser derfor en stigende interesse for nye formfaktorer, som overskrider de traditionelle grænser mellem forskellige typer af enheder. 2-i-1-computere, som dem i Lenovos produktserie MIIX, tiltaler mange. De kan både fungere som en traditionel pc med tastatur og som en tablet med touch-funktion, når man fjerner skærmen. Man slipper for at sidde og pege på en lille telefonskærm. Man får i stedet en ordentlig enhed med på farten, som desuden vejer meget mindre end en bærbar computer.

  Næste år lancerer Lenovo med MR-produkter, som vil gøre det muligt både at oprette indhold og bruge det på nye måder.

Større sikkerhed med eget SIM-kort

En af de mange trends lige nu er, at virksomheder lader sine brugere være opkoblet konstant via 4G, som lige nu tilbyder god dækning stort set overalt. Både bærbare computere og tablets udstyres derfor med SIM-kort.

– Denne udvikling er gået stærkt takket være de nye roaming-regler i EU. Når udbyderne ikke længere opstiller omkostningsbarrierer mellem lande, er det ikke længere ligeså interessant at tilslutte til WiFi for at spare penge. Her er sikkerhedsaspektet vigtigt. Mange WiFi-netværk er usikre, og det er ikke uden risiko at tilslutte den vej sammenlignet med VPN via 4G, siger Patrik Andersson.

Produktivitet med Android

Hvis bærbare computere, som kan forvandles til tablets, er populære i den ene ende af spektret, sker også en lignende udvikling i den anden ende. Flere og flere bruger Android-terminaler kombineret med Microsofts cloud-baserede applikationer Office 365, OneDrive og Skype/Lync.

– Produktivitetsapplikationerne er ikke længere knyttet til, at man har Windows som operativsystem, og de ligger i skyen og kan bruges via Android-enheder. Lenovos Tab 4 og Tab 4 Plus fås med tastatur, som gør, at brugeroplevelsen minder om en pc. Deres performance fungerer fint til arbejde med cloud-applikationer, fortæller Patrik Andersson.

MR er en fremtidstrend

Hvis man smugkigger på de trends, der er på gang til næste år, og som påvirker, hvordan vi vil arbejde i fremtiden, fremhæver han produkter inden for Mixed Reality (MR). MR betyder, at den virkelige verden blandes sammen med virtuelle verdener, så digitale ting interagerer med virkelige i realtid.

– Næste år lancerer Lenovo med MR-produkter, som vil gøre det muligt både at oprette indhold og bruge det på nye måder. Det kan åbne op for effektive arbejdsmåder inden for f.eks. uddannelse. Kameraer og headsets vil også blive udstyret med SIM-kort, så man kan bruge dem helt nye steder, siger Patrik Andersson.

Patrik Andersson
Nordisk ansvarlig for tablets, Lenovo

Se hele udbuddet fra Lenovo her »