Fokus

Lille, men kraftfuld.

Ny workstation i miniformat frigør plads på skrivebordet.

Kontakt en rådgiver

Workstation i miniformat frigør plads på skrivebordet

Da HP’s produktudviklere tog arbejdshandskerne på, var ambitionen at designe en workstation, der frigav plads på skrivebordet og havde kræfterne til at køre CAD-programmer. Resultatet blev en kompakt workstation, der understøtter seks fritstående skærme og passer til alt fra arkitektkontorer til finans- og forsikringsbranchen.

Åbne kontorlandskaber med begrænset plads, krævende programmer samt flere store skærme på skrivebordet. Det var nogle af præmisserne, da HP skulle udvikle næste generations stationære workstation.

– En stærk trend lige nu er, at virksomheder vil reducere omkostningerne på kontoret. Man vil leje færre kvadratmeter men have plads til mere. Derfor er vores nye Z2 Mini Workstation perfekt til kontormiljøer. Takket være den kompakte størrelse, der er en tiendedel af størrelsen af et traditionelt kabinet, kan den placeres bag skærmen eller under skrivebordet, siger Stefan Jeleby, chef for klientløsninger hos HP.

Ifølge Stefan er Z2 Mini interessant for flere typer virksomheder. En af de primære målgrupper for Z2 Mini er alle, der arbejder inden for grafisk bearbejdning, som f.eks. video, CAD-programmer eller avanceret billedredigering. Men det, at man kan tilslutte op til seks skærme, åbner også op for muligheder for andre erhvervsgrupper.

– Det kan f.eks. være bank- og finanssektoren, hvor man behandler meget information, f.eks. børskurser, i realtid. Videoovervågning er et andet segment, der stiger. Hvis man skal se forskellige streams, gør man det på flere skærme. Også analytikere hos forsikringsselskaber og personer i kontrolrum har behov for mange skærme og høj performance, siger Stefan.

En anden vigtig puslebrik, når man designer en workstation til kontorer, er, at den er så lydsvag som muligt.

  Derfor har HP, ifølge Stefan, arbejdet på at optimere blæserkonstruktionen for at sænke lydniveauet og har lavet et design, der både er æstetisk tiltalende og funktionelt.

– Metalbåndet, der sidder rundt om produktet, forhindrer blokering af kølingen. Det gør, at kølingen altid fungerer optimalt uanset placering, eftersom både ind- og udgående luftgennemstrømning altid er fri.

Trenden inden for workstations er generelt, at hardwaren bliver mindre og lettere – ikke kun inden for de stationære computere. Hvis man har mange eksterne møder eller rejser meget i sit arbejde, er der mange gode bærbare alternativer.

– Hver generations produkter har forbedrede grafikkort, og de bærbare komponenter er blevet endnu mere kraftfulde. Alle vil have lette maskiner, og for at imødekomme dette behov har vi blandt andet lavet ZBook Studio-serien, afslutter Stefan Jeleby.

Stefan Jeleby
Category Manager, HP Client Solutions

Se hele udbuddet fra HP her »