Fokus

Investering i storformat kan hurtigt betale sig.

Brugervenlighed, sikkerhed og bredde fra HP.

Kontakt en rådgiver

Brugervenlighed, sikkerhed og bredde fra HP

Omkostningerne ved at printe i storformat er så lave, at det hurtigt kan betale sig at gøre det selv, også ved lavere volumener. HP har en stor produktbredde og lever op til dagens krav som sikkerhed, mobilitet og digitalisering.

Brancher, som altid har været store brugere af storformatprintere, er det stadigvæk - f.eks. ingeniører og arkitekter, som bruger CAD-tegninger, eller samfundsplanlæggere, som printer kort. I de seneste 10 år er disse printere blevet meget billigere, både når det gælder indkøbspris og forbrug. Marcus Wollard, ansvarlig for storformatprintere hos HP i Sverige, forklarer, at en normal A1-tegning i dag koster så lidt som 3-5 kroner at printe.

- Det gør storformat interessant for helt nye typer af virksomheder. I f.eks. detailbranchen printer man ting, som tidligere blev skrevet i hånden eller bestilt fra trykkerier. Det er tilstrækkeligt at printe én plakat om ugen for, at investeringen skal betale sig sammenlignet med at bestille dem udefra. Omkostningen er hentet hjem på et år. Samtidigt får du meget hurtigere og mere fleksibel produktion, siger han.

Storformatprintere er også brugervenlige. Med HP’s medfølgende software HP Click får du nemt et overblik og kan kontrollere dokumenterne, inden de printes.

Vælg printer ud fra behov

I valget mellem forskellige HP DesignJet-printere skal du først se på anvendelsesområdet. T-serien egner sig til dem, der printer mange tegninger og kort, og Z-serien passer til marketingmateriale og fotos. Du skal også overveje, hvilken størrelse du vil kunne printe. Der kan være en pointe i at dække alle behov, selvom de største formater ikke bruges særlig ofte. Til sidst er der forskellige modeller til forskellige printvolumener.

- Hvis du kun skal printe en gang eller to om ugen, er det bedre med en printer til en lav indkøbspris, men med en højere forbrugsomkostning. Hvis du printer på daglig basis, er det bedre at betale mere for printeren og mindre pr. print. Overvejer du, hvad der bedst passer til dine behov, kan du med fordel henvende dig til Dustin, én af få forhandlere, som er specialiseret og certificeret som HP DesignJet-partner. De har styr på vores sortiment, fortæller Marcus Wollard.

Sikkerhed, mobilitet og digitalisering

Marcus Wollard peger på tre vigtige trends i fremtiden. For det første bliver sikkerheden mere og mere prioriteret nu pga. den stigende IT-kriminalitet. Det gælder både for storformatprintere og almindelige printere. HP kan i dag tilbyde verdens mest sikre storformatprinter: HP DesignJet T1700. Muligheden for at printe fra mobile enheder er også efterspurgt af mange virksomheder. Også her er HP meget langt fremme. Til sidst stiger også behovet for digitalisering.

- Flere og flere vil kunne scanne i storformat. Det kan f.eks. være, at man ændrer en tegning i hånden på et stykke papir og hurtigt vil have det ind i det digitale flow. I dagens kompakte kontormiljøer vil mange også slippe for at arkivere papirdokumenter og i stedet gemme dem digitalt, siger Marcus Wollard.

Multifunktionsprodukter i storformatklassen, som HP DesignJet T830, er faldet rigtig meget i pris. Det gør dem til et alternativ for mange flere nu end tidligere.

Marcus Wollard
HP

Se hele udbuddet fra HP her »