Fokus

Nye medlemmer i printfamilien.

HP lancerer nye blækprintere i A3- og A0-format.

Kontakt en rådgiver

Nye medlemmer i printfamilien

HP satser stort på print og lancerer 15 nye printere i starten af sommeren. Blandt de nye modeller finder vi blandt andet fire helt nye blækprintere i den energieffektive PageWide-serie.

HP’s PageWide-serie bygger på en teknologi uden bevægelige dele og med flere printhoveder i træk. Teknologien gør printerne hurtige og pålidelige.

  Cirka 70 procent af alle udskrifter er stadig sorthvide. Hvis man ved, at man printer meget i sorthvid, er en laserprinter et godt valg.

– Vi har PageWide i A4-format, og nu skalerer vi op til A3- og A0-format. Med vores PageWide-printere kan du op til halvere printomkostningerne sammenlignet med laser, og de er meget energieffektive. De andre printere, der lanceres til sommer, bygger på laserteknologi. De nye printere har selvfølgelig samme sikkerhed, grænseflade, universelle drivere og værktøjer til automatisering af håndtering som alle andre printere fra HP, siger Lars Esping, produktchef inden for printløsninger til kontormiljøer hos HP.

Traditionel printer eller MFP?

I dag er brugervenlighed, ifølge Lars Esping, et vigtigt aspekt inden for print. Vedkommende, der skal bruge printeren, bør møde samme grænseflade og nemt kunne printe, uanset maskine og sted. Alt fra sikkerhed til den rette software skal være indbygget i printeren. Lars Esping har lagt mærke til, at flere virksomheder har fået øjnene op for multifunktionsprintere. Han vil dog anbefale, at man først analyserer den specifikke afdelings behov.

– Har de et stort behov af at scanne dokumenter eller digitalisere dem? Eller printer de primært sorthvide dokumenter? Cirka 70 procent af alle udskrifter er stadig sorthvide. Hvis man ved, at man printer meget i sorthvid, er en laserprinter et godt valg, siger han.

Sikkerhed er et aktuelt spørgsmål

For de fleste små og mellemstore virksomheder er printområdet et nedprioriteret område, når det gælder grundlæggende IT-sikkerhed. Lige som du beskytter virksomhedens computere og servere, er det vigtigt, at printmiljøet er en del af virksomhedens sikkerhedspolicy. Eftersom printeren er tilsluttet til netværket, er den også sårbar over for angreb. Det er heller ikke altid, at printmiljøet er inkluderet i IT-sikkerhedsarbejdet, eller så har man måske ikke interne kompetencer inden for printsikkerhed, fortæller Lars Esping.

– Vi har løst det ved at inkludere samme sikkerhed, som vi bruger på pc-området, i vores printere for at gøre det nemt for kunden. Alt er indbygget, klart til at aktiveres. Når du har oprettet en sikkerhedspolicy for, hvordan du vil beskytte dataene i printerne, vil samtlige nye maskiner, der inkluderes i samme netværk, automatisk få samme sikkerhedsniveau. Printerne opdager, hvis nogen forsøger at ændre i operativsystemet og lukker automatisk ned og gendanner det til samme status, som det havde inden angrebet, siger han.

Lars Esping
Product manager, HP Print

Se hele udbuddet fra HP her »