Fokus

Universel docking er en vigtig brik.

Nye løsninger er nødvendige på aktivitetsbaserede kontorer.

Kontakt en rådgiver

Universel docking er en vigtig brik

For at arbejde produktivt og ergonomisk skal man ofte bruge en større skærm, tastatur og mus. På dagens aktivitetsbaserede kontorer uden faste pladser skal man samtidigt kunne docke sin enhed, uanset hvor man vil sidde. Det bliver nu muligt med USB C-teknologien.

Den perfekte arbejdsplads er et sted, som tilbyder gode forudsætninger for, at man kan udføre sit arbejde, uanset hvad man skal til at lave. I dag sidder de fleste ikke ved et skrivebord og arbejder fra 8 til 16. Derfor er både lukkede kontorer og traditionelle kontorlandskaber med faste pladser på vej væk. Nu skal vi have aktivitetsbaserede kontorer med forskellige miljøer, som er tilpasset forskellige typer af arbejde.

– Der er et vist pres på at forandre kontorerne, så de bedre passer til de nye arbejdsmåder. Dette driver også teknologisk forandring, ikke mindst når det gælder dockingløsninger, siger Anna Josefson, produktchef for bærbare computere hos HP.

USB Type C betyder, at du strømforsyner, sender videosignal samt data- og netværkstrafik igennem én port. Porten er desuden kompakt og kan være i de tynde enheder. Vi ser den blandt andet også i smartphones.

Omhyggelig planlægning

– Det er ikke alle, der har råd til at udskifte hele det eksisterende miljø til ny teknologi på én gang. Det betyder, at de fleste virksomheder i dag sidder med computere, som understøtter forskellige typer af dockingløsninger, måske endda fra forskellige producenter, fortæller Anna Josefson.

Hvis man vil kunne bruge én dockingstation til et blandet miljø med nye og ældre computere, har man brug for en softwareløsning (Display Link), som fungerer, uanset hvilken dockingport den specifikke computer har. Til HP’s universaldockingstation (ser mere her) kan man tilføje en dongle, som strømforsyner selv de ældre computermodeller fra HP. Den bruger USB C-porten til nyere modeller og USB A til ældre modeller. I den nye teknologi USB Type C får du strøm fra én port.

– Nyere modeller understøtter via USB C-porten DisplayPort alt mode eller Thunderbolt, hvilket betyder, at de giver dig mulighed for højere overførselshastigheder - op til 40 Gbps for Thunderbolt. Dette vil fremover formentlig blive mere og mere almindeligt, siger Anna Josefson.

For at få et rigtig rent skrivebordsmiljø er der skærme med indbygget USB C-kabel, som fungerer som dockingstation (se mere her).

Vi skal stadig kunne administrere

Uanset hvilken dockingløsning, man vælger, skal virksomheder nemt kunne administrere sine enheder. Det kræver, at dockingstationen har den rette funktionalitet, at det f.eks. er computerens mac-adresse, som bruges og ikke dockingstationens, eller at man kan bruge netværket for at vække den fra såkaldt dyb dvale (WoL). Det har været en selvfølge med mekaniske dockingstationer, men har ført til teknologiske udfordringer for alle producenter med USB C-stationerne.

– HP var først på markedet med Thunderbolt-teknologien og arbejde i 2016-17 ekstra hårdt for at løse fjernadministrationen. Det har været hårdt, men alle vores USB C-baserede dockingstationer har i dag al den administrationsfunktionalitet, som vores kunder kræver, siger Anna Josefson.

Anna Josefson
Produktchef for bærbare computere hos HP

Se hele udbuddet fra HP her »