Fokus

Nye muligheder med VR.

Bærbar workstation, der understøtter avancerede VR-programmer.

Kontakt en rådgiver

Mere VR og moderniseret interaktion til foråret

Snart lancerer Dell deres første bærbare workstation, der understøtter avancerede VR-programmer. Man vil desuden revolutionere vores arbejdsmåde med det nye og spændende koncept Dell Canvas, en horisontal og interaktiv 27’’-skærm til skrivebordet.

I løbet af det seneste år har VR, Virtual Reality, været det helt store samtaleemne. Producenterne fokuserer mere og mere på, hvordan vi kan bruge teknologien i vores arbejde. Der er blevet udviklet programmer til mange forskellige brancher.

– Arkitekter kan f.eks. bruge VR til at give deres løsninger liv og fremvise fremtidige projekter. Fremstillingsindustrien kan bruge VR, når de skal uddanne de ansatte i brug af maskinerne, fortæller Mats Mårtensson, workstation-specialist hos Dell.

  Fremtidens læger kan træne og lave indgreb i en virtuel verden.

Meget handler også om marketing og salg. Allerede nu tilbyder mange mæglere kunderne muligheden for at besøge objekterne virtuelt, og bilindustrien tilbyder journalisterne virtuelle køreoplevelser.

– For at kunne bruge VR-løsninger som Oculus Rift og HTC Vive har man hidtil haft brug for stationære workstations. Nu er grafikken blevet så kraftfuld, at de bærbare også kan være med. I marts lancerer vi en VR-klassificeret bærbar workstation: Dell Precision 7720. Det er en mobil revolution for alle dem, der bruger VR i sit arbejde, siger Mats Mårtensson.

Hvis man bliver ved skrivebordet, anbefaler han i stedet den flotte VR-ready Dell Precision 5720 All-in-One med 27’’ UHD-skærm, der kommer i maj.

– En unik fordel ved alle vores workstations er funktionen DPO (Dell Precision Optimizer). Den registrerer automatisk, hvilken software, du bruger og finjusterer driverne for at opnå optimal hastighed. Teknologien er certificeret af 26 af de største softwareproducenter, og det dækker 90 % af markedet, fortæller han.

Mats Mårtensson vil også fortælle om et nyt og innovativt koncept, som lanceres i april. Dell Canvas er en liggende 27’’-skærm, der fungerer som en arbejdsoverflade og et tegnebord, som bruges sammen med computeren. Den fungerer bedst kombineret med en almindelig stående skærm. Den har touch-funktionalitet, men der medfølger også en meget præcis pen og noget, der kaldes totems. Det er en slags knapregulering, der placeres på skærmen for at styre forskellige indstillinger.

– I dag bruger mange stadig pen og papir. Det kan give problemer, når de vil over i det digitale. Med Dell Canvas kan du arbejde direkte i det digitale miljø på en måde, der både er ergonomisk og naturlig.

Løsningen passer f.eks. dem, der arbejder med illustration, billeder, lyd, film og design. Blandt den understøttede software, finder man Adobe Creative Cloud, Avid Media Composer, Cakewalk SONAR og SolidWorks.

– I det næste trin vil vi kombinere VR-teknologien med denne nye type af interaktion mellem menneske og computer. Det kan blive rigtig spændende, siger Mats Mårtensson.

Mats Mårtensson
Workstation Sales Specialist, Dell

Se hele udbuddet fra Dell her »