Fokus

Identificer brugeren og optimer.

Vælg produkter ud fra de reelle behov.

Kontakt os

Identificer brugertyperne og optimer ud fra dem

Den tid, hvor virksomheder kunne standardisere maksimalt med et lille udvalg af pc-modeller, er ovre. I stedet mener Dell, at det gælder om at identificere brugernes reelle behov og finde en optimal kombination af enheder ud fra disse.

I dag præges markedet af et hav af forskellige enheder, som medarbejderne kan arbejde på. Traditionelle stationære og bærbare computere har fået selskab af ultratynde bærbare og forskellige typer af hybrid- eller 2-i-1-enheder med skærme, som kan foldes 360 grader eller helt fjernes fra tastaturet og fungere som tablet.

– Samtidigt er der mange virksomheder, som hænger fast i de gamle mønstre i sine indkøb. Det, man har gjort indtil nu, er at standardisere med f.eks. en almindelig bærbar, en lettere bærbar og måske en mere kraftfuld workstation til brugere, der arbejder med grafik eller CAD, siger Martin Silvén, produktchef inden for klienter hos Dell i Sverige.

Han mener, at det er en forældet model i en tid, hvor den såkaldte millenniumgeneration - som blev født omkring millenniumsskiftet - er begyndt at komme ud på arbejdsmarkedet. De har vænnet sig til frit at kunne vælge enhed og vil have mulighed for at arbejde hvor og når som helst. De kan endda vælge arbejdsplads ud fra hvilke enheder, de bliver forsynet med. Det er man nødt til at tage hensyn til, hvis man vil forblive en attraktiv arbejdsgiver.

Ingen BYOD

– Det betyder ikke, at man skal slippe alt i en form for bring-your-own-device-drøm. Men virksomhederne er simpelthen nødt til at identificere, hvilke typer af brugere, de har i virksomheden, hvor og hvordan de arbejder og hvilke funktioner, de har brug for. Ud fra denne analyse vælger man derefter enheder, som passer til respektive brugertype. Det handler om at optimere ud fra de reelle behov, fortæller han.

For den type af bruger, som er meget mobil, vælger man en ultralet bærbar computer.

Hvis man er nået langt med at indføre touch-venlige Windows 10, kunne man måske overveje en 2-i-1-enhed som Dell XPS 13 2-i-1. Hvis man bruger Adobe-suiten eller CAD-programmer, har man brug for en maskine, som er tilpasset til effektivt arbejde med denne type af software, som f.eks. en Dell Precision.

  At virksomhederne skal have en bredere portefølje af enheder kan måske virke dyrt, men det har et pris at være attraktiv for eksisterende og potentielle medarbejdere. Hvis man laver en ordentlig behovsanalyse, kan man finde en optimal kombination af enheder, så det ikke nødvendigvis bliver dyrere i den sidste ende. Vælger man den rette kombination, kan man måske endda reducere antallet af forskellige enheder eller beholde det samme antal.

Glem ikke tilbehør og sikkerhed

Med dagens mere mobile arbejdsmåder er det også vigtigt at se på alt det andet, som også skal bruges. Det handler til dels om at vælge tilbehør, som understøtter mobilitet, f.eks. eksterne batterier, og her har Dell en kombineret oplader og ekstrabatteri, som forlænger arbejdstiden med op til en hel ekstra arbejdsdag, samt Skype-certificerede høretelefoner, en flot taske og de rette adaptere.

– Men man må heller ikke glemme sikkerhedsfunktionerne, og det gælder både hardware og software. Man skal ikke bare beskytte data på enheden med f.eks. kryptering, man er også nødt til at forhindre, at følsomme data forlader enheden. Der er også behov for effektive løsninger for backup og ominstallation, hvis enheden skulle rammes af ransomware, siger Martin Silvén.

– Ligesom når man vælger, hvilke enheder, som skal tilbydes, gælder det om at se helheden og få brugeren til at forstå de øgede sikkerhedsrisici ved at arbejde uden for kontorets ”trygge” rammer, siger han.

Martin Silvén
Produktchef, Dell

Se hele udbuddet fra Dell her »