Hvor sikker er din printer?

I takt med, at vi får flere trådløse enheder og cloud-baseret software, bliver printeren en vej ind for hackerne. Det har Xerox løst ved at skabe printere, der kan interagere sikkert.

De fleste af os ved godt, at printerparken kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Samtidig vil vi gerne kunne printe og scanne uden at skulle tænke på, hvordan det påvirker IT-sikkerheden. Det har Xerox løst ved hjælp af indbyggede sikkerhedsfunktioner i hvert enkelt led i kæden: udskrift, kopiering, scanning, fax, fildownloads og systemsoftware. Hvad er så den mest almindelige fejl, vi gør, når det gælder printere og sikkerhed?

- Din første og mest åbenlyse sårbarhed i forbindelse med printeren er brugergrænsefladen, fortæller Marcel Wisman, workspace solutions ekspert hos Xerox.

Du skal have styr på, hvem der har fysisk adgang til dine printere og deres funktioner.

I Xerox-maskinerne er der smart software til blandt andet digital signering og brugergodkendelse for at sikre, at de rette personer har adgang til printeren. Inficerede filer afvises automatisk. Hvis dit netværk mod forventning skulle blive hacket, vil Xerox ConnectKey-teknologien køre en verificeringstest og advare, hvis der er sket skadelige ændringer på din printer. Der er også indbygget avanceret whitelisting-teknologi, som konstant overvåger og automatisk forhindrer alle typer af skadelige virus. For hele tiden at være på forkant samarbejder Xerox med nogle af de bedste i branchen.

- Vi arbejder med organisationer, som er førende inden for sikkerhedsbranchen, f.eks. McAfee og Cisco, for at få del i deres viden.

3 tips til bedre sikkerhed

  • Tilslut ikke din printer direkte til et offentligt netværk. Sørg for, at den altid er bag en firewall eller router, så kun dine brugere har adgang til den
  • Skift adgangskode på administrationskonti med hyppige mellemrum
  • Overvej en access management-løsning som Xerox Workplace Cloud eller Suite-løsninger for at få maksimal kontrol over, hvem der har adgang til udskriftsmiljøet