Fokus

Storformat for alle.

Storformatprintere er ikke længere komplekse maskiner, som kun er til højtspecialiserede virksomheder.

Kontakt en rådgiver

Storformat for alle

Storformatprintere er ikke længere dyre, komplekse maskiner, som kun egner sig til højtspecialiserede virksomheder. Nu er de blevet brugervenlige og har prismærker, som gør dem interessante for mange flere.

Markedet for storformatprintere er virkelig vokset i de seneste par år. I dag er det ikke bare tekniske konstruktører, arkitekter og fotostudier, som investerer i sine egne storformatprintere. Det kan ligeså godt være en butik, som selv vil kunne printe sine plakater.

- Mange har formentlig ældgamle forestillinger om, at det kun er professionelle, som kan betjene og have råd til en storformatprinter. Men i dag er de blevet både brugervenlige og meget billigere end før. Samtidigt tilbyder printerne også fuld funktionalitet for specialiserede professionelles mest krævende behov, fortæller Lauri Piipponen, produktchef hos Dustin.

Han forklarer, at de ikke længere er sværere at håndtere end en almindelig kontorprinter. Normalt har de store, let forståelige touchskærme, de er nemme at fylde på med papir og kræver ingen ekspertviden for vedligeholdelse. Dagens storformatprintere printer hurtigt, med høj kvalitet og til rimelige omkostninger pr. print. De nye maskiner er desuden ret kompakte og lydsvage, så man ikke behøver at have dem stående i særligt printerlokale.

- Nødvendig software medfølger normalt uden ekstra omkostning, og printerne er kompatible med alle almindelige programmer som Photoshop, InDesign, AutoCAD og mange flere, siger Lauri Piipponen.

Dustin hjælper dig med at vælge

Man kan printe i storformat på almindeligt papir, fotopapir, plastfilm eller tekstil. Der er en række forskellige modeller at vælge mellem, til forskellige papirformat, med én, to eller endnu flere ruller for medier og med forskelligt antal farver, afhængigt af kravene til farvegengivelse. Der er også multifunktionsmaskiner for dem, der har brug for at kunne scanne og/eller kopiere i storformat.

- Dustins eksperter hjælper dig gerne med at analysere dine behov og volumener, som kan blive aktuelle ud fra det, I vil lave med printeren. Vi kan anbefale, om I skal satse på en enkel- eller multifunktionsenhed, én eller flere ruller og hvilke typer af blæk og printmedier, som passer bedst til jer. Der er mange alternativer, men vi hjælper jer med at finde den rette løsning. Dustin kan desuden hjælpe med at ordne installation og udvidede garantier, fortæller Lauri Piiponen.

Der vil selvfølgelig være situationer, hvor det måske er bedre at henvende sig til en ekstern leverandør. Hvis man f.eks. kommer op i større volumener, har brug for efterbearbejdning eller skal bruge specialmedier.

- Men hvis du har brug for nemme og fleksible print i hverdagen, kan det være værd at overveje at investere i sin egen printer, siger han.