Fokus

Færre print.

Lexmark vil, at du printer mindre - for miljøets skyld.

Kontakt en rådgiver

Derfor vil Lexmark, at du printer mindre

Lexmark vil, at du printer mindre - for miljøets skyld. De vil også bygge veje af din gamle og brugte toner.

Lexmark er en virksomhed, som længe har arbejdet med bæredygtighedsspørgsmål. Deres koncept ”print less, save more” har eksisteret i over 10 år. Eftersom 80% af CO2-udslippene fra brugen af deres produkter kommer fra selve udskrifterne, handler en stor del af miljøarbejdet om at forandre brugernes adfærd.

- I begyndelsen grinte vores konkurrenter af os. ”Vil I, at jeres kunder skal bruge jeres printere mindre?” Ja, men vi vil primært have et rent miljø og glade kunder, siger Susanne Karlsson, som er Nordic Marketing Manager hos Lexmark.

Før var det almindeligt, at kontoransatte havde deres egen printer. I dag er det mere almindeligt med en centralt placeret printer, som bruges af flere personer. Med såkaldt ”print release software” logger brugeren på printeren med en PIN-kode eller en tag og vælger sine udskrifter. Så er det muligt at ændre på f.eks. antallet kopier, og om det skal være farve eller sorthvid. Via smarte brugergrænseflader og strategiske funktioner kan antallet print ofte reduceres, fortæller Susanne Karlsson:

- Brugeren får mulighed for at tænke udskriften igennem. Her kan virksomheder spare ekstremt meget papir, op imod 20-25%, siger hun.

Lexmark er flere gange blevet rost for sit miljøarbejde. Et eksempel er projektet TonerPave, hvor de har brugt overskudstoner fra genbrugte tonerkassetter til at lave asfalt.

Når de i 2015 skulle lægge ny asfalt på parkeringspladsen uden for kontoret i Lexington USA, var det med en blanding af lasertoner, genbrugt olie og gamle bildæk. For det vandt de ”Manufacturing Leadership 100 Award”.

- Vi arbejder meget med hele livscyklen hos vores produkter. Når vi udvikler vores printere, laver vi mange testprint. Papiret bruges derefter til kasser til tonerkassetterne, siger Susanne Karlsson.

Med digitaliseringen er det bare naturligt, at vi laver færre udskrifter. Det er noget, som Lexmark siger velkommen til for miljøets skyld, men fremhæver, at når hverdagsudskifterne reduceres, vil de print, der faktisk laves, spille en større rolle.

- En udskrift vil ses som noget særligt, et tegn på, at jeg har gjort det der lille ekstra. Print vil aldrig forsvinde, siger Susanne Karlsson.

3 vigtige trends inden for print

  1. Med smarte brugergrænseflader i printerne kan brugernes adfærd styres mod et større fokus på bæredygtighed og mere ressourceeffektivitet.
  2. Genbrug, genvinding og ”upcycling” bliver ved med at være en central del af Lexmarks virksomhed.
  3. Færre print betyder samtidigt, at de print, man rent faktisk laver, føles mere eksklusive.

Susanne Karlsson
Lexmark

Se hele udbuddet fra Lexmark her »