Fokus

Sådan bliver dit udskriftsmiljø mere bæredygtigt.

Dustins bæredygtighedschef giver sine bedste tips.

Kontakt en rådgiver


Flere veje til et mere bæredygtigt printmiljø

Hvad skal du tænke på for at kunne træffe bæredygtige valg for dit printmiljø? Dustins bæredygtighedschef Stephanie Forsblom giver dig sine bedste tips.

En god start på rejsen mod et mere bæredygtigt printmiljø er ifølge Stephanie Forsblom at finde ud af, hvilken miljøpåvirkning virksomhedens print har i dag. Nogle virksomheder er gode til at kopiere tosidet på genvundet papir, men bruger gamle printere, og andre virksomheder laver det modsatte.

– Et tip er at satse på printere med mange funktioner, hvis I ikke allerede har det. Ved at samle scanning, print og kopiering i multifunktionsprodukter (MFP) kan man reducere antallet af maskiner og typer af forbrugsstoffer. Det reducerer både omkostningerne og brug af ressourcer. Hvis man integrerer workflowet på papir og digitalt via MFP’er, der scanner dokumenter til skyen, kan man også reducere forbruget, siger Stephanie Forsblom.

Vælg energieffektive produkter

Et oplagt valg er at købe energieffektive produkter. Printere, der opfylder Energy Star, er f.eks. op til 40 procent mere energieffektive end traditionelle produkter. Her er korte opvarmningstider og tonerbesparende indstillinger særlig vigtige.

– Den rette administration af udstyret er også en vigtig del. Bruger man systemer for sikre print, hvor brugeren identificerer sig ved printeren med smart card eller brik, inden dokumentet printes, undgår man unødvendige print. Den største kilde til printaffald i dag er dokumenter, som printes og bliver liggende, fortæller Stephanie Forsblom.

Man kan desuden minimere brugen af forbrugsstoffer via regelbaserede print. Så afgør regler (f.eks. om udskriften er tosidet, i farve eller til en brochure), hvilken enhed, som skal bruges til print af dokumentet. Valget er altid det mest omkostningseffektive alternativ, hvilket også er det, der forbruger mindst.

Genvind og genbrug

– Man bør også opfordre til og opsætte retningslinjer for genbrug af papir, tonerkassetter og patroner. Led efter leverandører, som implementerer systemer for genbrug af returnerede tonerkassetter og skift til genbrugt papir, så kan I spare væsentligt på miljøet.

Der er heller ingen årsag til ikke at genbruge et fungerende produkt og på den måde forlænge dets levetid.

– Du kan altid sende udstyret retur til leverandøren. Dustin kan også hjælpe. Vi har blandt andet en genbrugstjeneste, hvor du kan få hjælp til at sende gamle printere tilbage ind i kredsløbet, siger Stephanie Forsblom.