Fokus

Meget mere end en printer.

Nye muligheder med apps og cloud-tilslutning.

Kontakt en rådgiver

Nutidens printer er meget mere end en printer

Med smarte apps og direkte tilslutning til forskellige cloud-tjenester bliver moderne printere et alsidigt værktøj til dokumenthåndtering. Små virksomheder, som er vant til at have data i skyen, kan føle sig helt hjemme.

Udviklingen ude i virksomhederne går i dag mod et færre antal printede sider.

- Vi ser en lille nedgang i antallet af print, hvilket formentlig hænger sammen med, at dokumenter altid er tilgængelige i skyen for mange brugere, siger Klaus Gjelstrup, nordisk produktchef hos Xerox.

Med de mere mobile arbejdsmåder er virksomhedernes behov forandret. Ikke mindst lagrer små og mellemstore virksomheder data i skyen. Når man faktisk ønsker at printe et dokument, skal det kunne gøres fra valgfri enhed. Her fås gratisløsninger som Google Print, men sikkerhedsaspektet er vigtigt for mange. Fuld kontrol over hvem, der kan printe hvad og fra hvilken printer kræver andre løsninger.

- For print er sikkerhedsaspektet virkelig kommet højt på prioriteringslisten takket være GDPR. Xerox tilbyder alle mulige sikkerhedsløsninger, med kryptering af print og scannet materiale samt data på printerens harddisk. I forbindelse med GDPR aktualiseres særligt ”follow me”-løsninger, hvor dokumenter ikke printes, før brugeren har identificeret sig ved printeren.

Apps åbner op for nye muligheder

Den mest spændende udvikling inden for print ifølge Klaus Gjelstrup er, at printeren udvikles fra bare at være en printer til at være et smart værktøj til håndtering af dokumenter på forskellige måder.

Via en indbygget scanningsfunktion og apps, som tilslutter printeren direkte til forskellige cloud-tjenester kan man ved hjælp af printeren konvertere analoge dokumenter til digitale og det modsatte, fortæller Klaus Gjelstrup.

I Xerox App Gallery kan man downloade mange forskellige smarte apps til Xerox-printere. Visse er gratis, og andre koster. Ved at installere apps bliver det muligt at scanne til eller printe fra forskellige cloud-tjenester som Dropbox eller OneDrive direkte fra printerens touchskærm. Der er endda en app, som automatisk oversætter dokumenter og printer dem på det nye sprog.

Egen oplevelse

- Man kan desuden konfigurere printerne, så hver bruger får sin egen oplevelse. Når du identificerer dig for at bruge printeren, tilpasses grænsefladen, så dine apps vises. Du kan også forudkonfigurere en knap til at udføre en specifik funktion, som du ofte bruger, f.eks. at scanne og sende et dokument til en vis e-mailadresse, siger Klaus Gjelstrup.

Hvis en virksomhed vil have mere avancerede funktioner, kan Xerox og deres udviklingspartnere hjælpe med at udvikle dem. - Al udvikling inden for print handler i dag om de nye muligheder, som opstår via opkobling til skyen. Vi vil se endnu flere spændende løsninger i fremtiden, siger Klaus Gjelstrup.

Klaus Gjelstrup
Produktchef, Xerox

Se hele udbuddet fra Xerox her »