Fokus

Blæk, laser eller som tjeneste?

Sådan vælger du den rette printer til det mindre kontor.

Kontakt en rådgiver

Sådan vælger du den rette printer til kontoret

Hvad skal du tænke på, når du vælger printer til det mindre kontor? Niclas Blomberg, salgschef hos Dustin Print Solutions, giver sine bedste tips inden køb.

I dag har de fleste printere mere eller mindre indbygget funktionalitet, som før kun fandtes i de rigtig store maskiner. Og ifølge Niclas Blomberg vinder de fleste små virksomheder på at investere i en kompakt multifunktionsprinter, som er udstyret med scanner, kopiering, tosidet print og mulighed for at scanne til e-mail direkte fra printeren. Han anbefaler også, at man kontrollerer prisen på forbrugsstoffer inden køb for at få en opfattelse af driftsomkostningerne. Og har du en printer, der er mere end fire år gammel, er der meget at hente ved at investere i en ny.

– I de seneste år er der sket meget inden for både energiforbrug og funktionalitet. De seneste modeller er desuden mere effektive, hvilket gør, at hvert print koster mindre, siger han.

Blæk eller laser?

En almindelig overvejelse er, om man skal købe en laser- eller blækprinter. Ifølge Niclas Blomberg afhænger det helt af behov og præferencer. Fordelene ved blækprintere er, at de er bedre for miljøet og giver bedre printkvalitet. Selv transporterne bliver færre og mere energieffektive, eftersom en blækpatron optager væsentligt mindre plads end en tonerkassette. Laserprintere er dog et godt valg, hvis du primært printer i sort-hvid. De giver også bedre printkvalitet, hvis du bruger mindre god papirkvalitet.

Vil du printe i farve af høj kvalitet, er blækprintere et godt valg, og laserprintere passer til virksomheder, som vil have flere muligheder at vælge mellem, når det gælder producenter og modeller, samt om man printer højere volumener, fortæller han.

Print som tjeneste er et nemt alternativ

Færre og færre virksomheder vil investere i kompetencer eller infrastruktur bag printeren. Man vil også, at forbrugsstoffer og service skal køres automatisk. Derfor har Dustin lavet Print as a Service, som samler alt vedrørende din virksomheds print i én tjeneste. Print as a Service passer til virksomheder, som har uklare og dyre leje- og serviceaftaler, mangler sin egen IT-afdeling og som vil spare tid på krævende håndtering og administration.

– Vi vil gøre det så nemt og tydeligt som muligt ved, at du kan købe print nogenlunde på samme måde, som du kan købe musik på Spotify. Til en fast månedlig ydelse indgår printeren installeret på plads og klar til brug, blæk inklusive automatisk bestilling, når der er brug for nye patroner, support på dansk og ubegrænset service.