Fokus

Sådan lykkes du med dine Skype-møder.

Tips og inspiration til bedre videomøder.

Kontakt en rådgiver


Udnyt kapaciteten i Skype

I dag har de fleste virksomheder Office-pakken og Skype for Business. Men ikke alle har forstået programmets styrke, når det gælder videomøder. Dustin-eksperten Joakim Isaksson kommer med tips til, hvordan du nemt kan opgradere virksomhedens Skype-møder.

I dag kan du få et brugervenligt videokonferencesystem for cirka det, en flybillet t/r koster. Og distancemøder er ikke bare klimasmarte, de er også omkostningseffektive og tidsbesparende. Alligevel bruger stadig en stor del af virksomheden primært Skype til chatbeskeder, mens andre kun bruger Skype-opkald med lyd. Hvorfor skal man så tilføje video?

– Vi bliver mere aktive og får en tættere relation med en person, vi har øjenkontakt med. Der er færre misforståelser og mere flow i samtalen. Jeg synes, det er noget, flere virksomheder burde udnytte, ikke kun til interne møder med kollegaer, men også i den daglige kontakt med kunder og leverandører, siger Joakim Isaksson, nordisk produktchef hos Dustin.

Når det gælder udstyr til Skype-møder, har de fleste grundstyr indbygget i sin bærbare computer i form af kamera og mikrofon. Denne løsning fungerer dog kun, hvis du sidder alene ved computeren, eftersom bærbare i dag har indbyggede funktioner for filtrering af baggrundslyde.

– Hvis du vil have Skype-møder med flere deltagere uden video, fås der brugervenlige lydenheder, som er en nødvendighed, hvis I sidder flere rundt om bordet, siger Joakim Isaksson.

Mange producenter satser på alt-i-et-produkter, som er særligt designet til Skype. De fungerer i princippet som en forlængelse af din computer og er ikke særlig dyre. Den hurtige udvikling gør, at du kan udstyre flere mindre mødelokaler med videoudstyr, uden at det koster en formue.

– Skype har eksisteret længe, men i den seneste tid er både hardware og software for videokonferencer blevet væsentligt meget bedre. Sammen med de nye plug and play-produkter er det supernemt at tage skridtet fra telefonen og ind i video, siger Joakim.

Selvom kameraerne er blevet mere intelligente og bedre til at give et fordelagtigt billede, er der visse praktiske ting, du skal huske, når du designer et Skype-rum.

– Forsøg at få et jævnt lys i rummet uden reflekterende overflader og modlys fra vinduer. Væggene skal være neutrale og uden forstyrrende billeder. Det er selvfølgelig også vigtigt at placere møblerne, så alle deltagere er med i billedet, hvis man ikke har et roterende kamera.