Fokus

Grønnere databehandling.

Få en klimasmart infrastruktur med øko-mærkede produkter og effektive mikrodatacentre.

Kontakt en rådgiver

Grønnere databehandling

Med blandt andet øko-mærkede produkter, løsninger til maskiners overskudsvarme og effektive mikrodatacentre vil APC by Schneider Electric hjælpe dig til at opnå en klimasmart IT-infrastruktur.

APC er en producent, som har specialiseret sig i løsninger til datacentre, colocation-centre og edge computing. Man arbejder udelukkende med sikker strømforsyning, køling samt overvågning af miljøet, som udstyret er placeret i. Den største produktkategori er løsninger til afbrydelsesfri strømforsyning - såkaldte UPS’er - i forskellige størrelser (UPS = Uninterruptible Power Supply).

 - APC indgår i den multinationale koncern Schneider Electric, som engagerer sig for bæredygtighed i hele virksomheden. Vi deltager blandt andet i the Planet & Society barometer, hvor vi opsætter mål og offentliggør nøgletal for vores bæredygtighedsarbejde inden for miljø, forretningsetik, arbejdsmiljø og andre personalespørgsmål, siger Marcelo Pizzato, kanalansvarlig for APC i Sverige.

Ikke mindst arbejder Schneider Electric for at minimere sine CO2-udslip, blandt andet via mere effektive transporter. Så vidt muligt vil man f.eks. sende produkter direkte fra fabrik til lokale distributører for at reducere antallet af transporter. På det lokale plan i Sverige bruger virksomheden elbiler, som oplades med fornybar el fra solceller.

Øko-mærkede Green Premium-produkter

- Høj troværdighed inden for bæredygtighed er blevet en forretningsmæssig fordel. På dagens marked søger mange virksomheder efter bæredygtige leverandører, eftersom de selve arbejder på bæredygtighed gennem hele leverandør- og distributionskæden, fortæller Marcelo Pizzato.

Schneider Electric har også lanceret den særlige øko-mærkning Green Premium for produkter, som lever op til høje krav, når det gælder energieffektivitet og anden miljøperformance, som kemikaliebrug.

- Selvom det primært er muligheden for omkostningsbesparelser, som driver kunderne til at satse på energieffektivitet, er der også mange, som i dag tager miljøgevinster med i beregningerne, siger han.

Takket være gennembruddet for litium ion-batterier er der nye muligheder for at reducere energiforbruget for UPS’er. Disse batterier fungerer ved højere temperaturer, hvilket reducerer behovet for køling. De har desuden en længere levetid på op til 10 år. Den stigende digitalisering, f.eks. når det gælder overvågningsløsninger, bidrager til, at man kan reducere antallet af kabler og andet udstyr i IT-infrastrukturen, hvilket også forbedrer bæredygtigheden.

Maskinvarme bliver fjernvarme

- Endnu en bæredygtighedstrend, som vi har taget til os med vores Schneider Electric EcoSustainable kølingsløsninger, handler om at tage hånd om varmen fra IT-udstyr, som bruges i datacentret. Her tager vi hånd om varmeenergien i den opvarmede luft, og sender den af sted som varme på fjernvarmenettet. Det er jo fantastisk at kunne opvarme boliger med overflødig maskinvarme, siger Marcelo Pizzato.

APC tilbyder også UPS’er, som sørger for, at ekstremt lidt energi går tabt hen ad vejen. Al effekt, som tilføres til UPS’en får man også ud igen til at drive maskinerne, hvilket reducerer strømforbruget sammenlignet med ældre løsninger, hvor der altid var et effektbortfald.

- Hvis man ser på det, der kommer i fremtiden - ja, det er faktisk allerede lanceret i dag - så er de såkaldte mikrodatacentre højinteressant for edge computing eller mindre datacentre. Det betyder, at al nødvendig IT-infrastruktur placeres i ét rack med indbygget køling, sikker strømforsyning og miljøovervågning. Dette reducerer ikke bare tiden og omkostningerne ved installation og idriftsætning, men også materialetilgang og energiforbrug, siger Marcelo Pizzato.

Supply chain: www.youtube.com
Green premium: www.youtube.com
Schneider Electric: www.schneider-electric.com

Marcelo Pizzato, APC

Se hele udbuddet fra APC her »