Fokus

Sådan bliver din infrastruktur mere bæredygtig.

Dustins bæredygtighedschef giver dig sine bedste tips.

Kontakt en rådgiver

Sådan bliver din infrastruktur mere bæredygtig

Hvad er vigtigt at huske, hvis man vil træffe mere bæredygtige valg, når det gælder servere, storage og netværk? Dustins bæredygtighedschef Stephanie Forsblom giver dig sine bedste tips.

I dag rummer begrebet bæredygtighed så meget mere end bare miljøkriterier. Stephanie Forsblom mener, at det er vigtigt at have et større perspektiv, når man vælger IT-udstyr og infrastrukturløsning.

– Det første trin i processen mod en mere bæredygtig infrastruktur er at kigge på produktets energieffektivitet. Et andet aspekt er at se på virksomheden, som fremstiller produktets miljøarbejde. Arbejder de med cirkulær økonomi og ressourceeffektivitet, og hvis de gør, hvordan gør de så, siger hun.

Hvis man bruger datacentre og cloud-tjenester, er det vigtigt at se på, hvilke energikilder, der bruges. Valg af fornybare energikilder reducerer diverse udslip væsentligt. Stephanie fremhæver også, at det er vigtigt at huske, at alle fysiske produkter fremstilles et eller andet sted. .

– Hvordan arbejder virksomheden med sunde arbejdsforhold og konfliktmineraler under produktionen? Undersøg produktets levetid inden køb. Og kan produktet genbruges, eller skal det genvindes? Hvor kan jeg aflevere det gamle produkt tilbage, når det ikke længere bruges?

De fleste virksomheder i IT-branchen fremlægger deres bæredygtighedsarbejde, men det kan nogle gange være svært at vide, hvor man skal begynde.

– Med Dustins hjemmeside Bæredygtigt valg vil vi komme med tips til, hvordan man kan tænke samt hvilke områder, som man kan undersøge på egen hånd inden køb, siger Stephanie Forsblom.

Energieffektiv lagring i skyen

Den stigende efterspørgsel på cloud-baserede hosting-tjenester går hånd i hånd med den stigende fokus på bæredygtig infrastruktur hos virksomheder. Et færre antal servere betyder mindre forbrug af materialer og transport. En anden fordel er, at et centraliseret servercenter kan placeres et sted, hvor man kan benytte fornybar energi. Undersøgelser, som konsulentvirksomheden Accenture har lavet, viser, at en virksomhed, der vælger at bruge cloud-baserede hosting-tjenester, kan reducere sit energiforbrug pr. bruger - inklusive CO2-udslip - med minimum 30%. I nogen tilfælde kan besparelserne være så høje som 90%.

– Små og mellemstore virksomheder udnytter sjældent den serverkapacitet, de selv har. Derfor bliver miljøfordelene ekstra store, hvis de beslutter sig for at leje sig ind hos os eller ved andre hosting-leverandører. På samme måde som flere lejere i en lejebolig bruger mindre strøm end personer, som ejer deres egne hjem, giver et fælles servercenter væsentligt reduceret energiforbrug, siger Stephanie Forsblom.