Fokus

Muligheden for at forandre.

Tips og inspiration til dig, der ønsker at træffe et mere bæredygtigt valg.

Kontakt en rådgiver

Bæredygtighed fra indkøb til genvinding

Hvad er vigtigt at have med i overvejelserne, hvis du vil træffe et mere bæredygtigt produktvalg? Dustins bæredygtighedschef Stephanie Forsblom giver sine bedste tips.

I dag rummer begrebet bæredygtighed meget mere end blot miljøkriterier. Stephanie Forsblom mener, at det er vigtigt at have et større perspektiv, når man vælger IT-udstyr til kontoret.

– Se på hele livscyklussen, fra produktvalg, anvendelse og genvinding. Og hvis du har mulighed for det, så find ud af, hvordan leverandøren arbejder med sunde arbejdsforhold i værdikæden, hvilke kemikalier, der er fjernet fra produktet samt mulighederne for anvendelse og genvinding, siger hun.

De fleste virksomheder i IT-branchen fremlægger deres bæredygtighedsarbejde, og man kan finde en masse information, men det kan sommetider være svært at vide, hvor man skal begynde.

– Med sektionen Bæredygtigt valg på vores hjemmeside vil vi komme med forslag til, hvordan man kan tænke samt hvilke områder, man kan selv kan undersøge inden køb.

Bæredygtigheds- og miljømærker

Det første trin i et mere bæredygtigt valg er at vælge et produkt, som er bæredygtigheds- eller miljømærket. Ifølge Stephanie Forsblom er der dog forskel fra mærke til mærke.

– I denne fokusaktivitet har vi valgt at fremhæve produkter med mærkerne TCO Certified, EPEAT og/eller Energy Star. Vi har valgt disse miljømærker, eftersom de indeholder et bredt antal kriterier, og særligt hvis produktet opfylder flere af dem. TCO Certified stiller også krav til sociale kriterier og ansvarlig produktion. Flere af Dustins samarbejdspartnere laver meget omfattende bæredygtighedsarbejde. Besøg gerne siden og læs mere om deres arbejde og initiativer, fortæller hun.

  Med sektionen Bæredygtigt valg på vores hjemmeside vil vi komme med forslag til, hvordan man kan tænke samt hvilke områder, man kan selv kan undersøge inden køb.

Ansvarligt forbrug

Bæredygtighed handler også om, hvordan vi forbruger IT. Der er ingen grund til ikke at genbruge et fungerende produkt og på den måde at forlænge dets livscyklus.

– Du kan altid sende udstyret tilbage til leverandøren. Dustin kan også hjælpe. Vi har blandt andet en genvindingstjeneste, hvor du kan få hjælp til at sende gamle computere, telefoner og tablets tilbage ind i kredsløbet, fortæller Stephanie Forsblom.

Leasing er også en smart løsning

Eksterne undersøgelser viser, at vi vælger det mere bæredygtige alternativ ved køb, når pris og kvalitet hænger sammen. Stephanie Forsblom tror, at der er en efterspørgsel og en interesse for produkter og løsninger, som er lidt bedre for mennesker og klimaet

– Som forhandler har vi mulighed for at guide vores kunder til en bedre løsning. Leasing af produkter, hvor reparation og genvinding indgår, kan være en omkostningseffektiv og bæredygtig løsning for små og mellemstore virksomheder.