Fokus

De rigtige rutiner på farten.

Sikr din information, når du arbejder mobilt.

Kontakt en rådgiver

Arbejd sikkert og med stil

Husk på, hvem der er rundt omkring dig, særligt når du arbejder med følsom information. Det siger Martin Silvén, produktchef inden for klienter hos Dell.

I dag er mobilitet på alles læber, og det er også en udvikling, der efterspørges mere og mere af brugerne. Alle virksomheder kommer desværre ikke hele vejen rundt, når det gælder sikkerhed, inden de giver medarbejderne en tablet eller bærbar computer, siger Martin Silvén.

– Det er nemmere at beskytte information inden for virksomhedens vægge. Men i dag arbejder vi oftere og oftere uden for kontoret, som i f.eks. toget, på caféer eller hoteller. Her hos Dell har vi længe fokuseret på sikkerhed, når vi designer og bygger vores produkter og løsninger, men vi satser også på at uddanne brugerne, så de forstår, hvordan de bør agere, når de arbejder på farten, fortæller han.

Vigtigt med sikkerhedsrutiner

Martin tegner et scenarie, hvor du sidder på et café eller i et fly og tænder computeren. Bare ved at se dig over skulderen, kan en person med forkerte hensigter få adgang til følsom information. Det kan være nok med, at personen ser dit navn og virksomhed for at kunne komme forbi den første sikkerhedsspær, som er ”jeg kender dig”, ved at henvise til dit navn i et telefonopkald. Eller så er computeren væk, når du har hentet kaffen ved disken.

– Hvordan ser rutinerne så ud? Hvordan sikrer du, at informationen er beskyttet, og hvordan sporer du eventuelt computeren? Det gælder at tænke hele vejen rundt. Den rette bruger skal have den rette type enhed, og virksomheden bør have en administrationsløsning for klienterne, hvor man kan låse og eventuelt styre enhederne, selvom de er slukket. Kryptering, primært på filniveau, er nødvendig for at reducere risikoen for tyveri af værdifuld data.

For at øge sikkerheden er vores mobile enheder udstyret med fingeraftrykslæsere samt kortlæsere til smart cards. Nye modeller understøtter desuden Windows Hello, som er sikker login vha. ansigtsgenkendelse, fortæller han.

  Kombinationen af design, holdbarhed, vægt og fantastisk batteritid har været et vindende koncept.

Attraktiv IT er en konkurrencefordel

I kølvandet af det store ransomware-angreb for et par uger siden, er det ekstra tydeligt, at IT-sikkerhed er nødt til at prioriteres i en mere og mere mobil verden. Ifølge Martin Silvén er mobilitetstrenden kommet for at blive. Det rette IT er en konkurrencefordel, og derfor vælger flere og flere at finansiere sine enheder i et eller to år.

– 00-generationen, som kommer på arbejdsmarkedet nu, er vokset op med touch og er vant til at arbejde på valgfri enhed, når og hvor de vil. De stiller samme krav til arbejdsgiveren, og har ingen problemer med at skifte virksomhed, hvis de ikke får tilstrækkeligt attraktive IT-værktøjer og løsninger. Vi fokuserer meget på, at vores 2-i-1-enheder både skal have et attraktivt design og samtidigt have alle funktioner, som er nødvendige for at kunne arbejde sikkert og effektivt.

Vindende 2-i-1-serie

Det seneste medlem i Dells prisvindende XPS-familie er den ultramobile computer XPS 13 2-i-1. Den har, selvom den lige er udkommet, allerede vundet flere priser for innovation og nyskabelse på blandt andet årets CES-messe. Inden i computeren finder vi en strømbesparende Core i5- eller i7-processor fra Intels 7. generation (Y-serien). Den er desuden finjusteret for at levere imponerende performance, selvom den har en blæserfri og tynd formfaktor.

– Kombinationen af design, holdbarhed, vægt og fantastisk batteritid har været et vindende koncept, konstaterer Martin Silvén.

Martin Silvén
Produktchef inden for klienter, Dell

Se hele udbuddet fra Dell her »