Fokus

Lettere end nogensinde.

Grænsen mellem bærbar computer og tablet forsvinder.

Kontakt en rådgiver

Mere mobilitet end nogensinde

I dag arbejder vi mere og mere på farten. Færre sidder ved samme skrivebord på et kontor dagen lang. I stedet kan vi arbejde, uanset hvor vi er, om det så er hjemme, på et café eller på farten.

– Udviklingen påvirker selvfølgelig, hvilke computere, der er interessante for os.

Mange virksomheder skifter nu til Windows 10, et operativsystem, der er tilpasset til touch, og det åbner op for en helt ny verden af forskellige typer af enheder. De mere traditionelle bærbare computere får selskab af hybrider og 2-i-1-enheder, siger Dustins produktchef Mathias Isaksson.

Kræsne brugere

Dagens produkter viser, at mobiliteten stiller nye krav. Brugerne er blevet kræsne og mindre villige til at gå på kompromis. De efterspørger lang batteritid, lav vægt og elegant design.

  Grænsen mellem bærbare computere og tablets forsvinder langsomt men sikkert.

– I de senere år er udviklingen på pc-fronten gået rigtig hurtigt på disse punkter. Hvis man er på jagt efter en tynd, let og elegant virksomhedscomputer, som kan bruges uden kabel, er der nu et hav af muligheder at vælge mellem, fortæller Mathias Isaksson.

Fold sammen eller del

Grænsen mellem bærbare computere og tablets forsvinder langsomt men sikkert. Producenterne af 2-i-1-enheder har valgt forskellige tilgange til den dobbelte funktion som både tablet og computer. Microsoft Surface er f.eks. en todelt computer i form af en tablet, til hvilken man tilslutter et eksternt tastatur, så den fungerer som en bærbar computer.

– Der er også modeller, der kan foldes. Et eksempel er HP EliteBook x360, kan drejes 360 grader og har fem forskellige brugertilstande. I foldet tilstand kan du dele præsentationer og videoer, og vender du den helt, får du en tablet, siger Mathias Isaksson.