Fokus

Musen der maksimerer ergonomien.

Maksimal aflastning og høj præcision med Logitechs nytilkomne.

Kontakt en rådgiver

Logitech: "Design tilpasset efter kroppens forudsætninger"

En helt nyudviklet mus fra Logitech gør det muligt at tage et stort skridt frem mod en mere ergonomisk arbejdsplads. Den trådløse Logitech MX Vertical gør det muligt for brugeren at arbejde med en naturlig arm- og håndstilling – det giver maksimal aflastning.

Når det kommer til ergonomi på arbejdspladsen, plejer man at begynde med at se på kontorstol, skærmplacering og skrivebordshøjde. Det er fint, men nu er det tid til at tage det næste skridt, mener Andreas Erlingsjö fra Logitech.

For eksempel med Logitechs helt nye mus MX Vertical, som er resultatet af en omfattende udvikling. Man kan ikke undgå at lægge mærke til Andreas Erlingsjös stolthed, når han fortæller om den nye innovation:

Det her er det første store skridt i retning af at etablere Logitech som førende inden for sundt computerarbejde. For os er ergonomi ensbetydende med at udvikle design, der er tilpasset til kroppens forudsætninger, siger han.

Målinger af muskelaktivering

Han fortæller at deres udviklingsteam har udformet denne model, nærmest som en skulptur, efter test med et stort antal brugere. De har foretaget målinger af muskelaktivering med sensorer på underarmen, hånden og tommelfingeren.

– Målet har været at finde den optimale form til at opnå lav muskelspænding. Med MX Vertikal bliver håndleddets arbejdsvinkel så naturlig som muligt – en vinkel, der minder om den, håndleddet har ved et almindeligt håndtryk. Dette giver igen minimal belastning af underarmen. MX Vertical er trådløs og kan tilsluttes via Bluetooth, Unifying-modtagere eller det medfølgende opladningskabel. Musen har en foldet specialstruktur på overfladen, som giver et bedre og mere komfortabelt greb. Den har desuden en ekstra høj følsomhed, hvilket i praksis betyder, at håndbevægelserne mindskes til en fjerdedel sammenlignet med en standardmus.

– Tilsammen bidrager det hele til at forebygge ubehag og smerte, så brugeren kan fokusere på sine arbejdsopgaver uden at være begrænset af unaturlige vinkler ved hånden og armen.

Flere modeller med styrekugle

Logitech har allerede lanceret en række produkter, der giver øget ergonomi på arbejdspladsen, for eksempel tre computermus – MX Ergo, M570 og Marble Mouse – udstyret med en styrekugle på oversiden.

– Nogle brugere foretrækker at arbejde på den måde. Muskelbelastningen er 20 procent lavere end med end en almindelig mus, fordi man ikke behøver at flytte armen.

MX Ergo kan vinkles mod siden til personlig tilpasning for øget komfort. Både MX Ergo og M570 er trådløse, mens den ledningsbaserede Marble Mouse er unik ved at kunne bruges lige let med højre og venstre hånd.

Bedre arbejdsmiljø med lav kliklyd

Yderligere to mus, som er værd at nævne i denne sammenhæng, er M590 og M330, som giver en kliklyd, der er 90 procent lavere end traditionelle modeller.

– Det kan være af stor værdi for arbejdsmiljøet – og dermed produktiviteten – især i åbne kontorer, hvor mange arbejder tæt på hinanden. Det gælder ikke mindst for arbejde med tunge Excel-dokumenter, som helt naturligt kræver mange klik.

Andreas Erlingsjö mener, at disse modeller også kan passe godt til hjemmekontoret ved arbejde om aftenen, hvor man ikke vil forstyrre resten af familien. M590 er en anelse større, og den fylder hånden ud på en måde, som mange synes om, mens M330 har et kompakt og praktisk rejseformat.

Forhøjning giver en naturlig vinkel

Til slut en trådløs kombination af tastatur og mus, MK850, som bidrager til en skånsom arbejdsstilling med en lille "pukkel" på midten. Den gør, at tommelfingrene kommer lidt op og giver håndleddene en mere naturlig vinkel.

Tastaturet har også en specialbygget håndledsstøtte, der er blød med en vis spændstighed for at give maksimal trykaflastning.

– I kombination med musen M720, som indgår i pakken, får man særdeles gode muligheder for at arbejde effektivt, samtidig med at man kan forebygge fremtidige problemer, siger Andreas Erlingsjö.

Andreas Erlingsjö
Logitech

Se hele udbuddet fra Logitech her » »