Fokus

Mere energi og mindre stress.

Arbejd smartere med eksperternes bedste ergonomiløsninger.

Kontakt en rådgiver


ERGONOMI: Små detaljer, der gør en stor forskel

Det kræver ikke nødvendigvis en stor indsats at skabe et ergonomisk arbejdsmiljø. Med nogle enkle investeringer kan du og dine medarbejdere arbejde mere effektivt – med klart reducerede risici for blandt andet skulder- og rygproblemer.

Et ergonomisk arbejdsmiljø reducerer stress og arbejdsskader, samtidig med at det øger effektiviteten. Derfor har Dustin investeret i et bredt sortiment af ergonomisk tilbehør til arbejdspladsen, fortæller Yuriy Kim, Nordic Product Manager tv-foto-multimedia hos Dustin.

– For det første handler det om at forebygge de problemer, som kan komme fra stillesiddende opgaver. Men som virksomhed bør man også være opmærksom på, at en indsats for øget ergonomi også giver øget effektivitet, siger han.

Et eksempel på tilbehøret til et ergonomisk arbejdsmiljø er en drejelig skærmarm, fortæller Yuriy Kim.

Jeg kan se, at mange har deres skærm stående direkte på skrivebordet. Med en drejearm får du øget fleksibilitet. Det betyder for eksempel, at skærmen kan drejes 90 grader, når du skal læse et digitalt A4-dokument, og du kan trække skærmen tættere på, hvis det er nødvendigt.

Større betragtningsvinkel

Hvad angår selve skærmen, er det godt at sørge for, at den har den såkaldte IPS-teknologi (In Panel Switching), som i praksis betyder, at skærmen tillader en bredere betragtningsvinkel end traditionelle skærme.

– Du behøver ikke bruge tid på at finjustere skærmen for at finde den rigtige vinkel, og hvis du arbejder sammen med andre omkring din arbejdsplads, bliver det lettere for dem at se, hvad du viser på skærmen.

En refleksfri skærm giver også store fordele, fordi refleksioner kan være meget forstyrrende, siger Yuriy Kim.

– Hvis man læser mange dokumenter i forbindelse med sit arbejde, kan det også være godt at have en moderne skærm med ekstra høj lysstyrke, fortæller han.

Gamingstol til arbejdspladsen

Kontorstolen er naturligvis et vigtigt element i en ergonomisk arbejdsplads, og her er der en klar tendens til, at flere og flere virksomheder opdager, at gamingstole har særdeles gode egenskaber – med god pasform til at sidde i længere tid.

– De er blevet meget populære, ikke mindst fordi de ikke kun er beregnet til spil, men faktisk også er meget ergonomiske. Hvis man ikke sidder godt, når man arbejder, falder produktiviteten øjeblikkeligt.

Et andet – og mindre – element er computermusen, som bruges i mange timer i løbet af arbejdsdagen. Alligevel er det ofte ret tilfældigt, hvilken model man vælger, mener Yuriy Kim. – Der findes en række varianter med gennemtænkt design, der letter arbejdet og reducerer risikoen for slidskader i for eksempel hånden eller armen. Det en god investering at bruge lidt ekstra på den rigtige model – som kan variere fra person til person.

Det rigtige headset giver mindre stress

Mere overordnet kan man sige, at ergonomi handler om at reducere stress i arbejdsmiljøet, konstaterer Yuriy Kim, og i den sammenhæng vil vi gerne fremhæve de nytilkomne headsets.

– De nyeste varianter har virkelig gode funktioner til både dig selv og den, du taler med. Deres støjreduktion er så god, at omgivende lyde effektivt lukkes ude, samtidig med at de har en støjdæmpende mikrofon, så det kun er din stemme, der høres. Åbne kontorløsninger er blevet standard i de fleste brancher, og derfor er støjreduktion blevet vigtig for at reducere stressniveauet.

– Endnu en fordel ved de nye modeller er, at de har ekstra god komfort. De er lette og har en veldesignet hovedbøjle – man mærker næsten ikke, at de er der.